Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Zonnig weekend

Dankzij een hogedrukgebied bij Scandinaviëmees82 krijgen we dit weekend rustig en mooi weer. Na het optrekken van de mist schijnt de zon uitbundig. Soms trekken er wat wolken over. De zwakke wind is oost. De thermometer geeft 18°C aan. In de nacht is het helder en kunnen er mistbanken ontstaan. De temperatuur daalt naar 5°C. Ook de zondag verloopt vrij zonnig. De zwakke wind blijft oost. Met 20°C wordt het iets warmer.

Nu op RPL: S.O.S. Band - Just Be Good To Me

Natuurinrichting bij Wilnis hervat

Logo GrondwerkzaamhedenDe natuurinrichting bij Wilnis is weer gestart. De werkzaamheden moesten tijdelijk worden stil gelegd in verband met het broedseizoen. Ze worden uitgevoerd in...

de Wilnisse Bovenlanden. Dit gebied ligt hoger dan de omringende polders. Het vormt een belangrijke schakel tussen de Nieuwkoopse en de Vinkeveense plassen.

Als de herinrichting klaar is leveren de Wilnisse Bovenlanden een belangrijke bijdrage aan het Natuurnetwerk Nederland. Dit netwerk is ontwikkeld omdat de natuur in Nederland erg versnipperd is geraakt. Door deze versnippering is het aantal soorten planten en dieren afgenomen.

Het netwerk vormt een verbinding tussen bestaande en nog te ontwikkelen belangrijke natuurgebieden. Eind 2016 zijn alle werkzaamheden er afgerond.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties