Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Regen

De ochtend begint bewolkt en er valt wat regen. Later wordt het droog. In de middag is er plaats voor brede opklaringen. De matige en later vrij krachtige wind is zuidwest. Het kwik loopt in de middag op naar 17°C. In de nacht klaart het verder op. Later n de nacht trekt er meer bewolking over en gaat er opnieuw regen vallen. De temperatuur daalt naar 11°C. Zondag wordt een sombere regendag. Er staat daarbij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwindmeesj358. Met 12°C is het fris.

Nu op RPL: NOS RADIONIEUWS

In Nieuwerbrug worden gasloze woningen gebouwd

Logo Geen Gas Koken GasfornuisIn de nieuwe wijk ‘De Wijde Wiericke’ in Nieuwerburg kunnen toekomstige bewoners zelf hun gasloze woningen bouwen. Een deel van de grond van de uitbreidingswijk is verkocht aan..

projectbureau Steenvlinder. De projectontwikkelaar heeft de ambitie hun nieuwbouwkavels gasloos en daarmee duurzaam te leveren. Daarnaast wordt zelfbouw aangemoedigd. Hierdoor is te zien dat op een organische manier veel diversiteit en woonplezier ontstaat, zegt Hans Sparreboom, mede-initiatiefnemer van Steenvlinder.

Wethouder Kees Oskam laat weten dat de gemeente Bodegraven-Reeuwijk nieuwe duurzame woonvormen graag de ruimte geeft. De zelfbouwkavels zijn een mooie aanwinst voor de wijk, het dorp Nieuwerbrug en de gemeente, zegt Oskam.

In het totaal is er ruimte voor 28 zelfbouw-woningen. De verwachte start van de verkoop is in maart 2018.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties