Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Regen

De ochtend begint bewolkt en er valt wat regen. Later wordt het droog. In de middag is er plaats voor brede opklaringen. De matige en later vrij krachtige wind is zuidwest. Het kwik loopt in de middag op naar 17°C. In de nacht klaart het verder op. Later n de nacht trekt er meer bewolking over en gaat er opnieuw regen vallen. De temperatuur daalt naar 11°C. Zondag wordt een sombere regendag. Er staat daarbij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwindmeesj358. Met 12°C is het fris.

Nu op RPL: NOS RADIONIEUWS

Rode beukenboom langs Singel gekapt

Logo KettingzaagDe oude rode beukenboom die in Woerden langs de Singel, tussen de Mandelabrug en de voorzijde van het station in Woerden staat, is donderdag gekapt. De boom bleek in slechte staat...

te zijn en was oud en verzwakt. De wortels bevatten de  agressieve reuzenzwam. De wortels van de boom zijn hierdoor zodanig aangetast dat de boom niet stabiel is en kan omvallen. Deze situatie is onomkeerbaar, en kan niet meer herstellen. Als de oude beukenboom is verwijderd wordt er aankomende winter nog eenzelfde rode beuk terug geplant.

Verderop aan de Singel, ter hoogte van huisnummer 22 staat een grote esdoorn die ook is aangetast door de reuzenzwam. Deze boom wordt op dezelfde dag gekapt. Hier wordt niet direct een boom geplant omdat de invulling van het openbaar groen in die straat in zijn geheel bekeken gaat worden.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties