Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Regen

De ochtend begint bewolkt en er valt wat regen. Later wordt het droog. In de middag is er plaats voor brede opklaringen. De matige en later vrij krachtige wind is zuidwest. Het kwik loopt in de middag op naar 17°C. In de nacht klaart het verder op. Later n de nacht trekt er meer bewolking over en gaat er opnieuw regen vallen. De temperatuur daalt naar 11°C. Zondag wordt een sombere regendag. Er staat daarbij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwindmeesj358. Met 12°C is het fris.

Nu op RPL: NOS RADIONIEUWS

Hoger beroep snelheidsverhoging A2

Logo 130 kmDe gemeente De Ronde Venen gaat in hoger beroep tegen de snelheidsverhoging op de A2 tussen Amsterdam en Vinkeveen. Automobilisten mogen daar tussen 19.00 en 6.00 uur...

130 kilometer per uur rijden. De Ronde Venen was daar tegen in beroep gegaan, waarna de rechtbank Midden-Nederland het beroep van De Ronde Venen op 1 september 2017 ongegrond heeft verklaard. Volgens de gemeente heeft de rechtbank echter geen voldoende rekening gehouden met de geluidsoverlast die omwonenden al hebben en in de toekomst gaan krijgen van Schiphol.

Wethouder David Moolenburgh zegt dat de verwachting is dat de geluidsoverlast van Schiphol verder zal toenemen en acht daarom het hoger beroep kansrijk. Ook zijn er onzekerheden over de berekeningen voor luchtkwaliteit en bestaat er een kans dat bij de wegen waarop de snelheid wordt verhoogd naar 130 km/uur de Europese normen voor luchtkwaliteit worden overschreden.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties