Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Regen

De ochtend begint bewolkt en er valt wat regen. Later wordt het droog. In de middag is er plaats voor brede opklaringen. De matige en later vrij krachtige wind is zuidwest. Het kwik loopt in de middag op naar 17°C. In de nacht klaart het verder op. Later n de nacht trekt er meer bewolking over en gaat er opnieuw regen vallen. De temperatuur daalt naar 11°C. Zondag wordt een sombere regendag. Er staat daarbij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwindmeesj358. Met 12°C is het fris.

Nu op RPL: NOS RADIONIEUWS

Aantal ouderen dat eenzaam is, onbekend

Logo Eenzame Ouderen Eenzaamheid onder ouderen in Woerden komt voor maar hoe groot het probleem precies is, is onbekend. Dat zegt voorzitter van ouderenbond PCOB, Cok Hoogerbrugge...

in RPL Actueel. Volgens Hoogerbrugge is het ook voor de gemeente Woerden en voor Welzijn Woerden niet te achterhalen om hoeveel ouderen het gaat. Een grote groep ouderen blijkt moeilijk uit huis te krijgen. Om toch contact met de buitenwereld te houden biedt de telefooncirkel, volgens Trudy Kroon van ouderenbond KBO uitkomst.

Soms blijkt uit de gesprekken dat mensen verlegen zitten om bezoek. Vanuit de ouderenbonden wordt geprobeerd daar op in te spelen. Beide ouderenbonden hebben zo'n 250 tot 300 leden. Daarvan komt een deel naar de activiteiten die worden georganiseerd.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties