Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Regen

De ochtend begint bewolkt en er valt wat regen. Later wordt het droog. In de middag is er plaats voor brede opklaringen. De matige en later vrij krachtige wind is zuidwest. Het kwik loopt in de middag op naar 17°C. In de nacht klaart het verder op. Later n de nacht trekt er meer bewolking over en gaat er opnieuw regen vallen. De temperatuur daalt naar 11°C. Zondag wordt een sombere regendag. Er staat daarbij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwindmeesj358. Met 12°C is het fris.

Nu op RPL: NOS RADIONIEUWS

Verwarring over maximum snelheid Europabaan

Logo 50kmEr bestaat verwarring over de maximum snelheid op de Europabaan in Woerden. Verkeer dat vanaf de A12 Woerden binnen rijdt ziet na het passeren van het plaatsnaambord van Woerden...

met grote letters 50 op het wegdek geschilderd staan. Maar een aantal meters verderop staat een hectometerpaaltje waarop een maximum snelheid van 80 km/u wordt aangegeven. Na het passeren van het kruispunt Wulverhorstbaan/Noordzee krijgt de weggebruiker dan weer een verkeersbord '50' te zien met eronder de tekst 'herhaling'. Wat is nu de maximum snelheid?

Volgens woordvoerder Ton Melgers van de provincie Utrecht is de plaats waar de bebouwde kom van Woerden begint niet zo lang geleden gewijzigd. Het snelheidsplaatje '80' op het hectometerpaaltje dat door deze wijziging binnen de bebouwde kom is komen te staan, is daarbij over het hoofd gezien. De provincie gaat dat nu zo snel mogelijk aanpassen, aldus Melgers.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties