Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Regen

De ochtend begint bewolkt en er valt wat regen. Later wordt het droog. In de middag is er plaats voor brede opklaringen. De matige en later vrij krachtige wind is zuidwest. Het kwik loopt in de middag op naar 17°C. In de nacht klaart het verder op. Later n de nacht trekt er meer bewolking over en gaat er opnieuw regen vallen. De temperatuur daalt naar 11°C. Zondag wordt een sombere regendag. Er staat daarbij een matige tot vrij krachtige zuidwestenwindmeesj358. Met 12°C is het fris.

Nu op RPL: NOS RADIONIEUWS

Meeste wateroverlast op Goudse fietspaden

Logo RegenbuiGouda heeft landelijk gezien het meeste wateroverlast op de fietspaden. Dit blijkt uit een enquête van de Fietsersbond die is opgesteld in het kader van de Fietsstad 2018. Bijna 50.000 fietsers...

deden aan dit onderzoek mee. Jo Suijlen van de Goudse afdeling van de Fietsersbond is niet verbaasd over de uitslag. Volgens Suijlen komt dit doordat de Goudse fietspaden slecht worden onderhouden. Ook de Goudse politiek is van mening dat er wat moet gebeuren, maar over de aanpak daarvan verschillen ze van mening.

Volgens de gemeente is de wateroverlast een gevolg van verzakking en klimaatverandering. Door de zachte veenbodem hebben wegen, fietspaden, bestrating en riolering continu te maken met verzakking en schade. In combinatie met extreme neerslag heeft de hele stad sneller te maken met tijdelijke wateroverlast.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties