Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Wolken maar ook zon

De dag begint met hoge bewolking waardoor ook de zon schijnt. In de middag is er meer ruimte voor de zon. Er staat een zwakke tot soms matige zuidwestenwind. met 19°C is het minder warm dan gisteren. In de avond en eerste deel van de nacht is het helder. De temperatuur daalt naar 10°C. Later in de nacht neemt de bewolking21199561 1519658034757664 8339548759804428731 o toe. Woensdag beginnen we met bewolking. In de middag is er een afwisseling van zon en stapelwolken. De zwakke wind is zuid. Het kwik loopt op naar 19°C.

Nu op RPL: Drum Theater - Eldorado

Europese Commissie bezocht Lange Weide

Logo DrainageHet initiatief van 13 boeren en 15 particulieren om hun polder Lange Weide klimaatproof en toekomstbestendig te maken, heeft zelfs de aandacht getrokken van Europa.

Onlangs heeft de Europese Commissie Landbouw, onder leiding van director Mario Milouchev, de polder in Driebruggen bezocht. Doel was met de boeren in gesprek te gaan over plattelandsontwikkeling en klimaatsveranderingen.

Dit bezoek was onderdeel van een tweedaagse studietrip van de Europese Commissie in Nederland. De initiatiefnemers willen in de gehele polder onderwaterdrainage aanleggen. Hiervoor is een subsidie van 1,1 miljoen euro bij het Europese Plattelands Ontwikkelings Programma aangevraagd.

Foto: Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden
De Europese Commissie Landbouw op bezoek bij boer Anton Oskam in polder Lange Weide in Driebruggen
40 veldbezoek

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties