Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Wolken maar ook zon

De dag begint met hoge bewolking waardoor ook de zon schijnt. In de middag is er meer ruimte voor de zon. Er staat een zwakke tot soms matige zuidwestenwind. met 19°C is het minder warm dan gisteren. In de avond en eerste deel van de nacht is het helder. De temperatuur daalt naar 10°C. Later in de nacht neemt de bewolking21199561 1519658034757664 8339548759804428731 o toe. Woensdag beginnen we met bewolking. In de middag is er een afwisseling van zon en stapelwolken. De zwakke wind is zuid. Het kwik loopt op naar 19°C.

Nu op RPL: Drum Theater - Eldorado

Planten profiteren van Life werkzaamheden

Logo Nieuwkoopse PlassenIn de Nieuwkoopse Plassen profiteren planten van het door Europa betaalde LIFE-project. In het LIFE-project ‘Nieuw leven in het veen’ wordt door Staatsbosbeheer en...

Natuurmonumenten gewerkt in zeven laagveengebieden aan nieuwe kansen voor zeldzame dieren en planten. Er is meer ruimte voor de zeldzame groenknolorchis en het vleesetende klein blaasjeskruid. Doordat de bovenlaag is geplagd, is er een vochtigere bodem ontstaan waar juist deze extreem zeldzame plantensoorten weer kunnen groeien. Dit soort plekjes zijn bijna niet meer in Nederland te vinden.

Naast het plaggen zijn er ook verlandende petgaten open gegraven en zijn er stukken moerasbos weggehaald. Boswachter Martijn van Schie van Natuurmonumenten is zeer content met de ontwikkelingen van de Nieuwkoopse Plassen de afgelopen jaren.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties