Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Wolken maar ook zon

De dag begint met hoge bewolking waardoor ook de zon schijnt. In de middag is er meer ruimte voor de zon. Er staat een zwakke tot soms matige zuidwestenwind. met 19°C is het minder warm dan gisteren. In de avond en eerste deel van de nacht is het helder. De temperatuur daalt naar 10°C. Later in de nacht neemt de bewolking21199561 1519658034757664 8339548759804428731 o toe. Woensdag beginnen we met bewolking. In de middag is er een afwisseling van zon en stapelwolken. De zwakke wind is zuid. Het kwik loopt op naar 19°C.

Nu op RPL: Drum Theater - Eldorado

Crisisoefening bij de Lekdijk

Logo DijkinspectieDeze week vindt er een grote gezamenlijke crisisoefening plaats bij de Lekdijk met als titel ‘Deinig & Doorbraak’. Met deze oefening bereiden vijf waterschappen, vier veiligheidsregio’s...

Rijkswaterstaat en het ministerie van Defensie zich dit jaar extra voor op extreem hoogwater in de rivieren. Een flinke storm kan het water zo opstuwen, dat het extra hoog kan komen. Waterschappen en Rijkswaterstaat nemen maatregelen om overstromingen tegen te gaan.

In 1995 zorgden hoge waterstanden in de rivieren bijna voor dijkdoorbraken. De dijken zijn sindsdien versterkt en verhoogd en de rivieren kregen meer ruimte door polderland op te offeren voor waterberging. Het officiële stormseizoen loopt van 1 oktober tot 15 april.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties