Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Wolken maar ook zon

De dag begint met hoge bewolking waardoor ook de zon schijnt. In de middag is er meer ruimte voor de zon. Er staat een zwakke tot soms matige zuidwestenwind. met 19°C is het minder warm dan gisteren. In de avond en eerste deel van de nacht is het helder. De temperatuur daalt naar 10°C. Later in de nacht neemt de bewolking21199561 1519658034757664 8339548759804428731 o toe. Woensdag beginnen we met bewolking. In de middag is er een afwisseling van zon en stapelwolken. De zwakke wind is zuid. Het kwik loopt op naar 19°C.

Nu op RPL: Drum Theater - Eldorado

Gemeente verkoopt pand Barwoutswaarder 35

Logo VerkochtGemeente Woerden heeft deze zomer het pand Barwoutswaarder 35 verkocht. Nadat de huurder eind vorig jaar de huur had opgezegd, is de woning via een makelaar openbaar aangeboden.

De hoogste bieder heeft uiteindelijk de woning gekregen. Om duurzaamheid te stimuleren, heeft de gemeente een subsidie in het vooruitzicht gesteld van € 20.000,-- als de woning binnen twee jaar verbouwd is naar een nul-op-de-meter woning.

De wethouders Ten Hagen (vastgoed) en Haring (duurzaamheid) zijn tevreden met de verkoop. Men beschouwt het niet als taak van de gemeente om vastgoed in bezit te hebben, en zeker geen woningen. Als iemand de huur opzegt wordt het huis te koop aangeboden. Via het duurzaamheidsbudget kan een subsidie van € 20.000 worden aangeboden, als de woning binnen de afgesproken periode ‘nul-op-de-meter’ heeft. Men hoopt dat de subsidie zowel voor inwoners als bedrijven een stimulans is om te verduurzamen.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties