Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Zonnig weekend

Dankzij een hogedrukgebied bij Scandinaviëmees82 krijgen we dit weekend rustig en mooi weer. Na het optrekken van de mist schijnt de zon uitbundig. Soms trekken er wat wolken over. De zwakke wind is oost. De thermometer geeft 18°C aan. In de nacht is het helder en kunnen er mistbanken ontstaan. De temperatuur daalt naar 5°C. Ook de zondag verloopt vrij zonnig. De zwakke wind blijft oost. Met 20°C wordt het iets warmer.

Nu op RPL: S.O.S. Band - Just Be Good To Me

Lokale omroepen in geldnood

Logo NLPO Lokale publieke omroepen zullen niet overleven als een nieuw kabinet niet snel met meer geld over de brug komt. Dat hebben de lokale omroepen in ons land...

laten weten aan de Tweede Kamer. Ze boden een petitie met 3500 handtekeningen aan. De lokale omroepen denken dat er zo’n 30 miljoen extra nodig is om aan de wettelijke taak te voldoen. Zo’n driekwart van alle lokale publieke omroepen ontvangt op dit moment minder dan 25.000 Euro per jaar.

Volgens NLPO directeur Marc Visch kunnen veel omroepen met de huidige vergoeding niet eens de vaste lasten als huisvesting, auteursrechten en minimale apparatuur betalen. Ook lokale omroep RPL onderschrijft dat de bijdragen van het Rijk te krap zijn om haar taken goed uit te kunnen voeren.

Foto: Dick Hol
NLPO petitie1

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties