Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Meer bewolking

Na het zonnige weekend is de bewolking nu meer aanwezig. De dag begint met mist en bewolking met nog een paar opklaringen. Later in de middag breekt de zon er weer door. Er staat een zwakke oostenwind. Het kwik loopt op naar 18°C. In de nacht zijn er opklaringen bij een minimum temperatuur van 9°C. Dinsdag wisselen wolken en opklaringenmeesj248 elkaar af. De zwakke wind blijft oost. De thermometer geeft 18°C aan.

Nu op RPL: East 17 - Thunder

Pas 2500 handtekeningen tegen winning olie en gas

Logo Oliepomp De petitie van de SP tegen het boren naar olie en gas in de bodem van Woerden of eigenlijk het hele Groene Hart, is tot nu toe door zo'n 2500 mensen ondertekend.

Dat is minder dan waar de partij op had gehoopt. Wilma de Mooij van de afdeling Woerden van de SP denkt dat veel mensen vertrouwen op de provincie, politieke partijen en gemeente die tegen zijn en het daarom niet zo nodig vinden de petitie te tekenen.

De SP signaleert dat het nemen van maatregelen om over te schakelen op schone energie door bijvoorbeeld zonnepanelen aan te schaffen, hoofdzakelijk wordt gedaan door mensen die dat goed kunnen betalen. Mensen met een krappe beurs beginnen er niet aan.

Als het gaat om huurders denkt De Mooij dat veel mensen verwachten dat ze uiteindelijk zelf voor de kosten opdraaien als de woningbouwvereniging energiebesparende maatregelen treft of overschakelt op schone energie.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties