Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Meer bewolking

Na het zonnige weekend is de bewolking nu meer aanwezig. De dag begint met mist en bewolking met nog een paar opklaringen. Later in de middag breekt de zon er weer door. Er staat een zwakke oostenwind. Het kwik loopt op naar 18°C. In de nacht zijn er opklaringen bij een minimum temperatuur van 9°C. Dinsdag wisselen wolken en opklaringenmeesj248 elkaar af. De zwakke wind blijft oost. De thermometer geeft 18°C aan.

Nu op RPL: Vacaturebank

Aanleg ottertunnels bij Nieuwkoopse Plassen

Logo FaunapassageIn Nieuwkoop is gestart met het aanleggen van drie faunatunnels bij de Nieuwkoopse Plassen. Hiermee krijgen de otters de door iedereen gewenste veilige route...

van en naar de plassen.

Toen in 2014 duidelijk werd dat de otter zich na bijna 40 jaar weer gevestigd had in het Natura 2000-gebied, heeft boswachter John Pietersen alles op alles gezet om dit dier een veilig onderkomen en duurzame toekomst in de Nieuwkoopse Plassen te bieden. Na het succes van de crowdfundingsactie “Welkom Otter” is toegezegd om in totaal drie tunnels aan te leggen.

De otter is in 1988 uitgestorven in Nederland. De laatste otter van de Nieuwkoopse Plassen werd in 1976 doodgereden op de toen pas aangelegde provinciale Uitweg. Nog steeds is het verkeer met afstand de grootste doodsoorzaak onder de otters.

Foto: Natuurmonumenten/Ben Walet
37 otter

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties