Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Zonnig weekend

Dankzij een hogedrukgebied bij Scandinaviëmees82 krijgen we dit weekend rustig en mooi weer. Na het optrekken van de mist schijnt de zon uitbundig. Soms trekken er wat wolken over. De zwakke wind is oost. De thermometer geeft 18°C aan. In de nacht is het helder en kunnen er mistbanken ontstaan. De temperatuur daalt naar 5°C. Ook de zondag verloopt vrij zonnig. De zwakke wind blijft oost. Met 20°C wordt het iets warmer.

Nu op RPL: Anita Ward - Ring My Bell

Extra informatieborden over buxusmot op stadserf

Logo BuxusrupsOp het stadserf van Woerden zijn extra informatieborden neergezet over de buxusmot en over de wijze van inleveren van de buxusplanten. Bij het inleverpunt voor groenafval wordt extra...

toezicht gehouden om mondelinge toelichting te kunnen geven. Dat antwoordden burgemeester en wethouders van Woerden op vragen van het CDA over de buxusmot.

De buxusmot is een vlinder die uit Azië komt en die sinds aantal jaren ook in ons land verblijft. De rupsen van de vlinder eten de buxusplanten kaal en zijn daarom schadelijk. Als buxusplanten met de rupsen of vlinders op het stadserf worden gebracht, worden ze met het overige groen afval afgevoerd maar gaan ze niet dood en blijven ze zich verspreiden. Ze mogen daarom niet bij het gewone groenafval worden gegooid.

Buxusplanten mogen thuis in een vuilniszak in de grijze container worden gedaan.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties