Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Zonnig weekend

Dankzij een hogedrukgebied bij Scandinaviëmees82 krijgen we dit weekend rustig en mooi weer. Na het optrekken van de mist schijnt de zon uitbundig. Soms trekken er wat wolken over. De zwakke wind is oost. De thermometer geeft 18°C aan. In de nacht is het helder en kunnen er mistbanken ontstaan. De temperatuur daalt naar 5°C. Ook de zondag verloopt vrij zonnig. De zwakke wind blijft oost. Met 20°C wordt het iets warmer.

Nu op RPL: Jimmy Bo Horne - Spank

Hamtoren als locatie voor cultureel hergebruik

Logo Hamtoren VleutenDe Hamtoren in Vleuten wisselde onlangs van eigenaar en Restauratie-adviesbureau Froscen kreeg de opdracht een studie te doen naar cultureel hergebruik. Op het wensenlijstje staan een...

klein podium voor huiskamerconcerten in een deel van de toren en een studioruimte. De Hamtoren is een markante 15de eeuwse toren, zichtbaar vanuit de wijde omtrek.

De nieuwe eigenaar wil de toren reconstrueren en er weer Kasteel de Ham van maken. Mochten de plannen lukken, dan zal de Hamtoren in de toekomst ook door het publiek bewonderd kunnen worden, en dat in een muzikale setting.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties