Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Zonnig weekend

Dankzij een hogedrukgebied bij Scandinaviëmees82 krijgen we dit weekend rustig en mooi weer. Na het optrekken van de mist schijnt de zon uitbundig. Soms trekken er wat wolken over. De zwakke wind is oost. De thermometer geeft 18°C aan. In de nacht is het helder en kunnen er mistbanken ontstaan. De temperatuur daalt naar 5°C. Ook de zondag verloopt vrij zonnig. De zwakke wind blijft oost. Met 20°C wordt het iets warmer.

Nu op RPL: Anita Ward - Ring My Bell

Stichting Leergeld blijft hard nodig

Logo leergeld nederlandDe Stichting Leergeld in IJsselstein bestaat 10 jaar en is harder nodig dan ooit. De Stichting richt zich op het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen uit gezinnen met minimale...

financiële middelen. Ging het in het oprichtingsjaar nog om een twintigtal kinderen in 10 gezinnen, over 2016 waren het er 280 in 173 gezinnen. Naar verwachting zal het aantal kinderen waarvoor een beroep wordt gedaan op Leergeld nog verder stijgen. Vanuit de gemeente wordt aan armoedebestrijding gedaan, maar de middelen, zoals U-pas en bijzondere bijstand zijn voor het gezin.

Het gaat de stichting Leergeld om de kinderen: dat zij de materialen hebben waardoor ze kunnen meedoen. De stichting zou graag meer steun hebben van de gemeente, want alleen donaties en fondsen is te onzeker.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties