Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

 

Bewolkt weer

Vandaag is er veel bewolking en in de vroege ochtend valt er nog een buitje. Mogelijk dat in de middag nog even de zon doorbreekt. Er staat een zwakke en later op de dag matige zuidwestenwind. De thermometer geeft 17°C aan. De nacht begint bewolkt maar later klaart het op. De temperatuur daalt naar 10°C. Donderdag belooft beter weer te brengen. Naast wolken zijn er ook zonnige perioden. De zwakke tot matige wind draait naar het zuiden. Het kwik loopt op naar 20°C.meesj955

Foto: donkere luchten

Nu op RPL: Is Ook Schitterend - Uit De Schaduw

Speciale Monumentendag voor basisscholieren

Logo KlassendagOp Monumentendag is er voor basisscholieren in Woerden een Klassendag. De dag wordt georganiseerd door de Stichting Open Monumentendag, samen met de KUVO en de Stichting Gilde.

Al heel wat jaren is de culturele sector in en rondom Woerden actief en betrokken bij dit evenement, met meer deelnemers dan in de grote steden.

Op de Klassendag zullen circa 950 leerlingen op uitgestippelde routes kennismaken met verschillende monumenten. Er zijn wandelroutes door het centrum, een fietsroute naar Kamerik en wandelroutes door Harmelen en Kamerik. De routes zijn vooral bedoeld als aansporing om scholieren bewust te maken van wat er in hun woonomgeving aan historie te vinden is.

Dit jaar is er bijvoorbeeld voor het eerst een bezoek aan de Petrustoren, het carillon en bij gunstig weer een rondgang op de toren schans.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties