Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Zonnig weekend

Dankzij een hogedrukgebied bij Scandinaviëmees82 krijgen we dit weekend rustig en mooi weer. Na het optrekken van de mist schijnt de zon uitbundig. Soms trekken er wat wolken over. De zwakke wind is oost. De thermometer geeft 18°C aan. In de nacht is het helder en kunnen er mistbanken ontstaan. De temperatuur daalt naar 5°C. Ook de zondag verloopt vrij zonnig. De zwakke wind blijft oost. Met 20°C wordt het iets warmer.

Nu op RPL: Bill Withers - Lovely Day '88

Woningbouwproductie Utrecht historisch hoog

Logo MetselenUtrecht schrijft de komende drie jaar geschiedenis met historisch hoge woningbouwcijfers. Dat zegt wethouder Paulus Jansen van Wonen en Ruimtelijke Ordening van de Domstads in...

een interview met Cobouw. De resultaten zijn opvallend, omdat Utrecht vooral binnenstedelijk bouwt. Volgens Jansen gaat het zo voortvarend dat bouwen op nieuwe locaties zoals Rijnenburg de komende tien jaar niet nodig is.

Tot 2030 zijn in Utrecht zo'n 30 duizend woningen nodig. Tweederde van de geboekte nieuwbouw vindt plaats in binnenstedelijk gebied. Dit jaar komen er ongeveer 5 duizend nieuwe woningen bij, volgend jaar 3,5 duizend en in 2019 weer 5 duizend.

Ook in het middenhuur huursegment is productie met de factor 4 gestegen sinds een paar jaar geleden. Een half jaar geleden zag het er al goed uit, maar de nieuwste cijfers worden alleen maar mooier, aldus de enthousiaste wethouder.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties