Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Zonnig weekend

Dankzij een hogedrukgebied bij Scandinaviëmees82 krijgen we dit weekend rustig en mooi weer. Na het optrekken van de mist schijnt de zon uitbundig. Soms trekken er wat wolken over. De zwakke wind is oost. De thermometer geeft 18°C aan. In de nacht is het helder en kunnen er mistbanken ontstaan. De temperatuur daalt naar 5°C. Ook de zondag verloopt vrij zonnig. De zwakke wind blijft oost. Met 20°C wordt het iets warmer.

Nu op RPL: S.O.S. Band - Just Be Good To Me

Woerdense kinderen hebben vaker ongelukken

Logo Ambulance7Kinderen in Woerden hebben gemiddeld vaker een ongeluk dan in veel andere steden. Dit blijkt uit cijfers van verkeerskundig bureau VIA. Het afgelopen jaar zijn in Woerden zes op...

de duizend kinderen bij een verkeersongeval betrokken geraakt. Dat is meer dan in grote steden als Amsterdam en Utrecht, waar vijf op de duizend een ongeluk kregen. In buurgemeentes als Bodegraven-Reeuwijk en Nieuwkoop waren het slechts twee op de duizend kinderen.

In heel Nederland raken jongeren steeds vaker betrokken bij verkeersongevallen, meldt het Verbond van Verzekeraars. In de eerste helft van 2017 was dat 18 procent hoger dan in dezelfde periode in 2014. Er is sprake van een ‘zeer zorgelijke trend’, stellen organisaties die zich inspannen voor veiliger verkeer. Zij pleiten voor meer maatwerk in voorlichting aan scholieren, gericht toezicht op 50 km/u wegen in de ochtendspits en verbetering van de infrastructuur.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties