Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Zonnig weekend

Dankzij een hogedrukgebied bij Scandinaviëmees82 krijgen we dit weekend rustig en mooi weer. Na het optrekken van de mist schijnt de zon uitbundig. Soms trekken er wat wolken over. De zwakke wind is oost. De thermometer geeft 18°C aan. In de nacht is het helder en kunnen er mistbanken ontstaan. De temperatuur daalt naar 5°C. Ook de zondag verloopt vrij zonnig. De zwakke wind blijft oost. Met 20°C wordt het iets warmer.

Nu op RPL: S.O.S. Band - Just Be Good To Me

Opnieuw bestuurscrisis in IJsselstein

Logo Gemeente IJsselsteinIn IJsselstein is opnieuw een bestuurscrisis ontstaan. Aanleiding is de ambtelijke samenwerking met Montfoort. CDA-wethouder Vincent van den Berg wil ingrijpende maatregelen om de...

samenwerking te laten slagen. De overige wethouders zouden daar anders over denken. Voor van den Berg reden om af te treden waarna het CDA uit de coalitie is gestapt.

De overige coalitiepartijen D66, SP en GroenLinks zeggen in een gezamenlijke verklaring de stap van het CDA onverantwoordelijk te vinden. Van den Berg heeft zichzelf buiten spel gezet door voortdurend conflicten aan te gaan over details ipv over hoofdzaken zeggen de partijen. Ze beraden zich op de te nemen stappen.

Dit is de tweede bestuurscrisis in IJsselstein binnen een half jaar. In februari struikelde het college over het feit dat de samenwerking vorig jaar 1,5 miljoen euro meer heeft gekost dan was afgesproken.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties