Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Zonnig weekend

Dankzij een hogedrukgebied bij Scandinaviëmees82 krijgen we dit weekend rustig en mooi weer. Na het optrekken van de mist schijnt de zon uitbundig. Soms trekken er wat wolken over. De zwakke wind is oost. De thermometer geeft 18°C aan. In de nacht is het helder en kunnen er mistbanken ontstaan. De temperatuur daalt naar 5°C. Ook de zondag verloopt vrij zonnig. De zwakke wind blijft oost. Met 20°C wordt het iets warmer.

Nu op RPL: Anita Ward - Ring My Bell

Utrecht streeft naar mondiaal klimaatinstituut

Logo CO2 uitstootDe gemeente Utrecht en de provincie Utrecht hebben plannen voor de vestiging van een mondiaal klimaatinstituut. Aanleiding vormen de klimaatakkoorden van Parijs. Het initiatief voor de...

oprichting van een klimaatinstituut is afkomstig van Nederland, Japan en de Verenigde Naties. Het instituut moet landen, organisaties en bedrijven met kennis en advies ondersteunen zodat zij beter zijn voorbereid op de gevolgen van klimaatverandering.

Naar verwachting besluit de staatssecretaris volgende maand waar het mondiale klimaatinstituut wordt gehuisvest. Tijdens de klimaattop in Bonn in november, wordt het instituut dan officieel gelanceerd.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties