Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Zonnig weekend

Dankzij een hogedrukgebied bij Scandinaviëmees82 krijgen we dit weekend rustig en mooi weer. Na het optrekken van de mist schijnt de zon uitbundig. Soms trekken er wat wolken over. De zwakke wind is oost. De thermometer geeft 18°C aan. In de nacht is het helder en kunnen er mistbanken ontstaan. De temperatuur daalt naar 5°C. Ook de zondag verloopt vrij zonnig. De zwakke wind blijft oost. Met 20°C wordt het iets warmer.

Nu op RPL: Anita Ward - Ring My Bell

Proef met superlicht ophoogmateriaal

Logo SchuimglasDe gemeente Alphen aan den Rijn gaat als eerste gemeente in ons land gebruik maken van schuimglas als ophoogmateriaal. Dat is een extreem licht en sterk product dat via recycling wordt...

geproduceerd. De gemeente Alphen wil het materiaal toepassen in een gebied waar spraken is van een zeer slappe bodem. In het gebied is de bodem in 30 jaar zo'n 80 cm gezakt. Traditioneel ophoogmateriaal zoals zand is zwaar en zorgt er voor dat de bodem opnieuw snel inklinkt.

Uit een vergelijking met andere lichte materialen blijkt dat schuimglas heel geschikt is. Als de proef slaagt dan zal schuimglas vaker worden toegepast.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties