Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Zonnig weekend

Dankzij een hogedrukgebied bij Scandinaviëmees82 krijgen we dit weekend rustig en mooi weer. Na het optrekken van de mist schijnt de zon uitbundig. Soms trekken er wat wolken over. De zwakke wind is oost. De thermometer geeft 18°C aan. In de nacht is het helder en kunnen er mistbanken ontstaan. De temperatuur daalt naar 5°C. Ook de zondag verloopt vrij zonnig. De zwakke wind blijft oost. Met 20°C wordt het iets warmer.

Nu op RPL: Jimmy Bo Horne - Spank

Utrecht nr.2 op lijst beste fietssteden

Logo FietsrouteUtrecht is volgens reisgids Lonely Planet de tweede beste fietsstad ter wereld. Op de eerste plaats wordt Kopenhagen genoemd. Er is gekeken naar diverse factoren zoals veiligheid...

stadsplanning, de fietscultuur en de mogelijkheid fietsen te huren. Amsterdam is als derde geëindigd.

Volgens de reisgids is Amsterdam stil blijven staan, terwijl in Utrecht het afgelopen paar jaar veel is gedaan om de situatie voor fietsers te verbeteren. Met name de fietsenstalling bij Utrecht Centraal, die in 2020 plaats biedt aan 33 duizend fietsen, maken indruk.

Ook de lange hoofdfietsroute tussen De Meern, Leidsche Rijn en Utrecht scoorde goed. Dit is met 6 kilometer de langste fietsstraat van Nederland. Ook steden als Straatsburg, Malmö, Bordeaux en Antwerpen staan in de top 10.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties