Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Zonnig weekend

Dankzij een hogedrukgebied bij Scandinaviëmees82 krijgen we dit weekend rustig en mooi weer. Na het optrekken van de mist schijnt de zon uitbundig. Soms trekken er wat wolken over. De zwakke wind is oost. De thermometer geeft 18°C aan. In de nacht is het helder en kunnen er mistbanken ontstaan. De temperatuur daalt naar 5°C. Ook de zondag verloopt vrij zonnig. De zwakke wind blijft oost. Met 20°C wordt het iets warmer.

Nu op RPL: Jimmy Bo Horne - Spank

Internationale aandacht vondsten Nieuwegein

Logo ArcheologieOp het internationale archeologie congres EAA dat tot en met 3 september in Maastricht plaatsvindt, worden de eerste resultaten gepresenteerd van het archeologisch onderzoek naar de...

vondsten uit Nieuwegein. Bij de unieke opgraving afgelopen winter op Het Klooster in Nieuwegein werd een vindplaats met drie prehistorische skeletten blootgelegd, een volwassene, tiener en kind. Het bleken circa zes duizend jaar oude resten van de zogenoemde Swifterbantcultuur, vernoemd naar de plaats Swifterbant in Flevoland.

Uit het eerste onderzoek komt naar voren dat er naast de drie complete skeletten ook sprake is van skeletdelen van vermoedelijk nog vier personen. De vindplaats in Nieuwegein is met ruim 136 duizend goed geconserveerde vondsten zoals botmateriaal, (vuur)steen, aardewerk, gewei, git en hout de meest vondstrijke Swifterbantvindplaats tot nu toe in Nederland.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties