Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Zonnig weekend

Dankzij een hogedrukgebied bij Scandinaviëmees82 krijgen we dit weekend rustig en mooi weer. Na het optrekken van de mist schijnt de zon uitbundig. Soms trekken er wat wolken over. De zwakke wind is oost. De thermometer geeft 18°C aan. In de nacht is het helder en kunnen er mistbanken ontstaan. De temperatuur daalt naar 5°C. Ook de zondag verloopt vrij zonnig. De zwakke wind blijft oost. Met 20°C wordt het iets warmer.

Nu op RPL: Freddie James - Get up and boogie

Utrecht neemt vernieuwd Domplein in gebruik

Logo StraatmakerDe stad Utrecht neemt zaterdag feestelijk het vernieuwde Domplein in gebruik. Wethouder Kees Geldof (Openbare Ruimte) verricht om 10.30 uur de heropening, samen met...

vertegenwoordigers van vrijwilligersorganisaties, bewoners en ondernemers.

De herinrichting startte eind 2016. Bij de herbestrating zijn honderdduizenden klassiek gebakken klinkers gebruikt, die het plein en de directe omgeving een rustiger uitstraling geven. In het plaveisel is de 2000 jaar oude historie beter te zien: zo is de plek van het vroegere Romeinse fort gemarkeerd, evenals de contouren van het koor en een deel van het dwarsschip van de Sint-Salvatorkerk die rond 1587 is gesloopt.

Nieuw zijn de moderne, rondvormige zitelementen, ‘smarties’ genoemd, die bij het Verzetsmonument zijn geplaatst.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties