Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Zonnig weekend

Dankzij een hogedrukgebied bij Scandinaviëmees82 krijgen we dit weekend rustig en mooi weer. Na het optrekken van de mist schijnt de zon uitbundig. Soms trekken er wat wolken over. De zwakke wind is oost. De thermometer geeft 18°C aan. In de nacht is het helder en kunnen er mistbanken ontstaan. De temperatuur daalt naar 5°C. Ook de zondag verloopt vrij zonnig. De zwakke wind blijft oost. Met 20°C wordt het iets warmer.

Nu op RPL: S.O.S. Band - Just Be Good To Me

Groep 4 kinderen krijgen bezoek brandweer

Logo BrandweerAls het aan de brandweer ligt, worden al de kinderen in groep 4 in de provincie Utrecht dit schooljaar door hen bezocht. De brandweer van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) heeft de doelen...

bijgesteld, omdat de lessen van vorig jaar erg goed ontvangen werden.

Vorig schooljaar heeft de brandweer in groep 4 op meer dan de helft van alle scholen in de provincie Utrecht voorlichting gegeven, dat waren bijna 12.000 kinderen. Dit jaar heeft de brandweer een nieuwe methode. Via www.brandweeropschool.nl kunnen docenten werkboekjes per groep bestellen. Door deze werkboekjes leren de kinderen over brandveiligheid op het niveau van hun belevingswereld.

Bij het lesmateriaal voor groep 4 is een brandveiligheidsles door een echte brandweerman of -vrouw inbegrepen. Met deze lessen wil de brandweer ervoor zorgen dat er minder branden uitbreken en als er toch brand uitbreekt, de kinderen weten wat ze moeten doen.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties