Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

 

Bewolkt weer

Vandaag is er veel bewolking en in de vroege ochtend valt er nog een buitje. Mogelijk dat in de middag nog even de zon doorbreekt. Er staat een zwakke en later op de dag matige zuidwestenwind. De thermometer geeft 17°C aan. De nacht begint bewolkt maar later klaart het op. De temperatuur daalt naar 10°C. Donderdag belooft beter weer te brengen. Naast wolken zijn er ook zonnige perioden. De zwakke tot matige wind draait naar het zuiden. Het kwik loopt op naar 20°C.meesj955

Foto: donkere luchten

Nu op RPL: Is Ook Schitterend - Uit De Schaduw

Stichting De Kievit bestaat 25 jaar

Logo De Kievit HarmelenStichting De Kievit in Harmelen bestaat 25 jaar. Dit is zaterdagmiddag met een high tea en diverse activiteiten gevierd. Het doel van stichting de Kievit is het...

behoud en beheer van het landschap en in het bijzonder het veiligstellen en uitbreiden van waardevolle landschapselementen in Harmelen. Het natuur-, milieu-educatief en historisch centrum wordt gerund door vrijwilligers.

De Kievit bestaat onder meer uit daglonershuisjes uit 1862 die langs de Hollandse Kade in Harmelen staan. De huisjes geven een beeld van de leefwijze van een deel van de bevolking die onder armoedige omstandigheden leefden. Eén van de huisjes wordt door de Natuur- en Milieueducatie gebruikt van waaruit drie seizoenen per jaar natuurexcursies voor lagere schoolkinderen worden gegeven.

Rondom de huisjes ligt een educatieve moestuin en een bezienswaardige boomgaard met 19 oude rassen appel-, peren- en pruimenbomen.

  • De_Kievit4
  • De_Kievit5
  • De_Kievit6

Foto's: PR

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties