Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Eerst nog een bui, later meer zon

De dag begint wisselvallig. Het is bewolkt en midden in de ochtend valt er een bui. Vanmiddag wisselen wolken en brede opklaringen elkaar af maar is er nog steeds kans op een bui. De zwakke en later matige wind is zuidwest. Met 23°C is het een aangename temperatuur al voelt het door de vochtige lucht warmer aan. De nacht verloopt helder. De temperatuur zakt naar 12°C. Vrijdag ziet er zomers uit. Het is zonnigDSC 0016 en er kan wat sluierbewolking overtrekken. De zwakke wind draait naar het zuiden. Het kwik loopt op naar 24°C.

Foto: Het Groene Hart

Nu op RPL: Queen - Say It`s Not True

Opheldering vernieling middendeel Dom Utrecht

Logo Storm3Een studie van Gerard van der Schrier en Rob Groenland van het KNMI geeft opheldering over de storm die het middendeel van de Dom in Utrecht op 1 augustus 1674 platlegde. Deze studie...

is gepubliceerd in een Engels wetenschappelijk tijdschrift en BBC Earth heeft een gesprek over de studie op hun website geplaatst. Men heeft lang gedacht dat het om een tornado ging, maar ooggetuigen zeiden dat de storm explosief gelokaliseerd was en niet langer dan 15 minuten duurde.

De KNMI-medewerkers denken nu dat een zogenoemde boogecho de oorzaak was omdat getuigen vertelden dat het in Brussel en Straatsburg op dat moment noodweer was met hagelstenen zo groot als babyhoofdjes. Boogecho's duren kort, kunnen zich uitstrekken tot honderden kilometers en hebben een neerwaartse luchtstroom.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties