Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Zachter

Het wordt de komende dagen zachter maar van optimaal warm lente weer is nog geen sprake. Vandaag is er een mix van wolken en opklaringen met in de ochtend nog kans op een bui. De matige wind is noordwest. Het kwik blijft steken bij 11°C. In de nacht zijn er brede opklaringen en daalt de temperatuur naar 2°C met vorst aan de grond. Zaterdag begint met zon maar even later krijgt de bewolking de overhand. Later in de middag breekt de zon er weer door. De zwakke wind draait naar het noordoosten. Met 13°C wordt het al iets zachter. De nacht daarop helder bij een minimum temperatuur van 4°C. Zondag wordmeesj762t de beste dag. Er is flink wat zon maar in de loop van de middag drijft er meer bewolking binnen. De matige wind draait naar zuidoost. De thermometer geeft 18°C aan.

Fot: Voorjaar

Nu op RPL: The Chainsmokers - Paris

Opheldering vernieling middendeel Dom Utrecht

Logo Storm3Een studie van Gerard van der Schrier en Rob Groenland van het KNMI geeft opheldering over de storm die het middendeel van de Dom in Utrecht op 1 augustus 1674 platlegde. Deze studie...

is gepubliceerd in een Engels wetenschappelijk tijdschrift en BBC Earth heeft een gesprek over de studie op hun website geplaatst. Men heeft lang gedacht dat het om een tornado ging, maar ooggetuigen zeiden dat de storm explosief gelokaliseerd was en niet langer dan 15 minuten duurde.

De KNMI-medewerkers denken nu dat een zogenoemde boogecho de oorzaak was omdat getuigen vertelden dat het in Brussel en Straatsburg op dat moment noodweer was met hagelstenen zo groot als babyhoofdjes. Boogecho's duren kort, kunnen zich uitstrekken tot honderden kilometers en hebben een neerwaartse luchtstroom.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties