Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

 

Bewolking maar later veel zon

Vandaag zien we de zon maar door een zwak front trekt er ook bewolking over. Zo te overzien blijft het droog. In de loop van de middag en avond wordt het vrij zonnig. De zwakke tot soms matige wind komt uit het westen. Het kwik loopt op naar 18°C. In de nacht is het vrij helder. De temperatuurmees87 daalt naar 7°C. Zaterdag wordt een zonnige dag. In de ochtend kan er nog wat bewolking voor komen. De zwakke wind draait naar het oosten. Met 19°C is het zeer aangenaam.

Nu op RPL: Hall & Oates - I Can't Go For That (No Can Do)

Opheldering vernieling middendeel Dom Utrecht

Logo Storm3Een studie van Gerard van der Schrier en Rob Groenland van het KNMI geeft opheldering over de storm die het middendeel van de Dom in Utrecht op 1 augustus 1674 platlegde. Deze studie...

is gepubliceerd in een Engels wetenschappelijk tijdschrift en BBC Earth heeft een gesprek over de studie op hun website geplaatst. Men heeft lang gedacht dat het om een tornado ging, maar ooggetuigen zeiden dat de storm explosief gelokaliseerd was en niet langer dan 15 minuten duurde.

De KNMI-medewerkers denken nu dat een zogenoemde boogecho de oorzaak was omdat getuigen vertelden dat het in Brussel en Straatsburg op dat moment noodweer was met hagelstenen zo groot als babyhoofdjes. Boogecho's duren kort, kunnen zich uitstrekken tot honderden kilometers en hebben een neerwaartse luchtstroom.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties