Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Nog een dag erg warm

Het wordt vandaag een zonnige en tropische dag. In de middag ontstaan er stapelwolken. De stapelwolken kunnen op het eind van de dag of begin van de avond groeien tot een regen- en onweersbui. De matige wind is zuidwest. Het kwik loopt op naar 30°C. In de avond is het nog lang warm. In de nacht wisselen wolken en brede opklaringen elkaar af. De temperatuur daalt naar 16°C. Vanaf vrijdag ander weer. Vrijdag is het wisselend bewolkt maar er zijn ook zonnige perioden. De matige wind is zuidwest. Met 23°C is het een stuk minder warm. De nacht daarop raakt het geheel bewolkt.

Foto: kans op een bui

 

 

 

772015335242

Nu op RPL: Sharon Kips - Heartbreak Away

Opheldering vernieling middendeel Dom Utrecht

Logo Storm3Een studie van Gerard van der Schrier en Rob Groenland van het KNMI geeft opheldering over de storm die het middendeel van de Dom in Utrecht op 1 augustus 1674 platlegde. Deze studie...

is gepubliceerd in een Engels wetenschappelijk tijdschrift en BBC Earth heeft een gesprek over de studie op hun website geplaatst. Men heeft lang gedacht dat het om een tornado ging, maar ooggetuigen zeiden dat de storm explosief gelokaliseerd was en niet langer dan 15 minuten duurde.

De KNMI-medewerkers denken nu dat een zogenoemde boogecho de oorzaak was omdat getuigen vertelden dat het in Brussel en Straatsburg op dat moment noodweer was met hagelstenen zo groot als babyhoofdjes. Boogecho's duren kort, kunnen zich uitstrekken tot honderden kilometers en hebben een neerwaartse luchtstroom.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties