Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Zon en wolken

Het blijft de komende dagen licht wisselvallig. Vandaag is er een mix van wolken en opklaringen. Vanavond gaan er buien vallen. De matige wind is zuidwest. Warmer dan 20°C wordt het vandaag niet. In de nacht valt er soms een bui maar er zijn ook opklaringen. Mogelijk kunnen we dan meteoren zien vallen. (vallende sterren). De temperatuur daalt naar 14°C. Vrijdag begint nog met een enkele bui. Verder die dag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. In de avond gaat het regenen. De matige tot vrij krachtige wind is zuidwest. Het kwik loopt op naar 2111406266 415554861961275 8626742029821649713 o°C.

Foto: zon en wolken

Nu op RPL: Raadsvergadering

Lopik krijgt 1 miljoen voor fietspadverbreding

Logo Fiets Rood asfaltDe gemeente Lopik krijgt een miljoen euro van de provincie Utrecht voor het verbreden van de fietsverbinding tussen IJsselstein en Schoonhoven. De provincie heeft dat deze week...

toegezegd en het geld overgemaakt. Lopik steekt er zelf ook nog eens een miljoen in, schrijft het AD.

De 14,6 kilometer lange fietsroute die loopt via Lopikerkapel, Uitweg, Lopik-Dorp en Cabauw is op veel trajecten veel te smal en onoverzichtelijk en wordt steeds drukker gebruikt door schooljeugd, elektrische fietsers en bakfietsen. Door de breedte van de bakfietsen en het gruisloze gezoef van elektrische fietsers, gecombineerd met slecht zicht door bochten en hagen, vinden geregeld aanrijdingen plaats.

Naar verwachting wordt het 2019 voordat met de daadwerkelijke uitvoering kan worden begonnen.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties