Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Erg warm vandaag

Door een zuidelijke luchtstroming wordt het vandaag erg warm. De dag verloopt zonnig. Er staat een matige wind. Het kwik loopt maar liefst op naar 31°C. In de avond zien we nog lang de zon en blijft het warm. Pas tegen middernacht daalt de temperatuur onder de 20°C. In de nacht zijn er brede opklaringen maar de kans op een enkele regen- en onweersbui is duidelijk aanwezig. De temperatuur daalt naar 16°C. Zondag begint met wolken en zonnige perioden. Verderop1 hk juli 2 2 de dag neemt het aandeel zon toe. De zwakke tot soms matige wind draait naar het westen. De thermometer geeft deze dag 25°C. Maandag wordt waarschijnlijk de tropische waarde weer gerealiseerd.

Foto: tropisch

Nu op RPL: Who - Pinball Wizard

Lopik krijgt 1 miljoen voor fietspadverbreding

Logo Fiets Rood asfaltDe gemeente Lopik krijgt een miljoen euro van de provincie Utrecht voor het verbreden van de fietsverbinding tussen IJsselstein en Schoonhoven. De provincie heeft dat deze week...

toegezegd en het geld overgemaakt. Lopik steekt er zelf ook nog eens een miljoen in, schrijft het AD.

De 14,6 kilometer lange fietsroute die loopt via Lopikerkapel, Uitweg, Lopik-Dorp en Cabauw is op veel trajecten veel te smal en onoverzichtelijk en wordt steeds drukker gebruikt door schooljeugd, elektrische fietsers en bakfietsen. Door de breedte van de bakfietsen en het gruisloze gezoef van elektrische fietsers, gecombineerd met slecht zicht door bochten en hagen, vinden geregeld aanrijdingen plaats.

Naar verwachting wordt het 2019 voordat met de daadwerkelijke uitvoering kan worden begonnen.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties