Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Zachter

Het wordt de komende dagen zachter maar van optimaal warm lente weer is nog geen sprake. Vandaag is er een mix van wolken en opklaringen met in de ochtend nog kans op een bui. De matige wind is noordwest. Het kwik blijft steken bij 11°C. In de nacht zijn er brede opklaringen en daalt de temperatuur naar 2°C met vorst aan de grond. Zaterdag begint met zon maar even later krijgt de bewolking de overhand. Later in de middag breekt de zon er weer door. De zwakke wind draait naar het noordoosten. Met 13°C wordt het al iets zachter. De nacht daarop helder bij een minimum temperatuur van 4°C. Zondag wordmeesj762t de beste dag. Er is flink wat zon maar in de loop van de middag drijft er meer bewolking binnen. De matige wind draait naar zuidoost. De thermometer geeft 18°C aan.

Fot: Voorjaar

Nu op RPL: Chimes - I Still Haven't Found What I'm Looking For

Bekende melodieën bij koffieconcert

Logo Harmonie De VriendschapVoor een goed gevulde zaal bij de Boerinn in Kamerik speelde Harmonie De Vriendschap haar tweede koffieconcert van het jaar. Het concert werd geopend met...

de schitterende ouverture La Gazza Ladra van de Italiaanse operacomponist Giacomo Rossini. Helemaal enthousiast werd het publiek bij het horen van muziek van Nino Rota, die schreef prachtige filmmuziek voor The Godfather, La Dolce Vita en La Strada. Het orkest speelde een mooie compilatie van deze melancholische muziek. Marjan Langeslag op sopraansax, trakteerde het publiek op de wonderschone solo ’Oblivion’ van de Argentijnse componist Astor Piazzolla.

Het slotakkoord was de muziek van de The Common Linnets. Zij zorgden nog niet zo lang geleden voor een topnotering op het Eurovisie Songfestival. Het nummer ‘Calm after the Storm’ vormde een mooie afsluiting van een bijzonder gewaardeerd concert.

  • 170409-01hw-vriendschap-concert
  • 170409-02hw-vriendschap-concert
  • 170409-03hw-vriendschap-concert
  • 170409-04hw-vriendschap-concert-
  • 170409-05hw-vriendschap-concert
  • 170409-06hw-vriendschap-concert

Foto's: Henk Wit

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties