Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Nog een dag erg warm

Het wordt vandaag een zonnige en tropische dag. In de middag ontstaan er stapelwolken. De stapelwolken kunnen op het eind van de dag of begin van de avond groeien tot een regen- en onweersbui. De matige wind is zuidwest. Het kwik loopt op naar 30°C. In de avond is het nog lang warm. In de nacht wisselen wolken en brede opklaringen elkaar af. De temperatuur daalt naar 16°C. Vanaf vrijdag ander weer. Vrijdag is het wisselend bewolkt maar er zijn ook zonnige perioden. De matige wind is zuidwest. Met 23°C is het een stuk minder warm. De nacht daarop raakt het geheel bewolkt.

Foto: kans op een bui

 

 

 

772015335242

Nu op RPL: Sharon Kips - Heartbreak Away

Veel belangstelling om tuin watervriendelijk te maken

Logo Watervriendelijke tuin De informatiedag van de gemeente Woerden over het watervriendelijk maken van de tuin heeft veel belangstelling getrokken. In tuincentrum..

De Bosrand kregen bezoekers informatie over het nut van het verwijderen van bestrating en het terugplaatsen van planten. Doel is te voorkomen dat regenwater via het riool moet worden afgevoerd maar direct in de bodem kan zakken. De gemeente Woerden werkt voor de actie samen met 7 andere gemeentes, het waterschap Stichtse Rijnlanden en het tuincentrum. Niet alleen het vervangen van stenen door planten maar ook het neerzetten van groene erfafscheidingen en het opvangen van water in een regenton, draagt bij aan betere afvoer van regenwater.

Een bijkomend voordeel is volgens de samenwerkende organisatie dat planten het tijdens warme dagen in de tuin koeler houden en er komen meer vogels, vlinders en bijen op af. Aan de campagne is een fotowedstrijd verbonden. Wie de beste foto maakt van zijn watervriendelijke tuin komt in aanmerking voor een prijs. De winnaar wordt op 24 juni bekend gemaakt.

  • 20170408-AV-WATERVRIENDELIJKE_TUIN_1
  • 20170408-AV-WATERVRIENDELIJKE_TUIN_2
  • 20170408-AV-WATERVRIENDELIJKE_TUIN_3

Foto's: Anno Visser

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties