Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Zachter

Het wordt de komende dagen zachter maar van optimaal warm lente weer is nog geen sprake. Vandaag is er een mix van wolken en opklaringen met in de ochtend nog kans op een bui. De matige wind is noordwest. Het kwik blijft steken bij 11°C. In de nacht zijn er brede opklaringen en daalt de temperatuur naar 2°C met vorst aan de grond. Zaterdag begint met zon maar even later krijgt de bewolking de overhand. Later in de middag breekt de zon er weer door. De zwakke wind draait naar het noordoosten. Met 13°C wordt het al iets zachter. De nacht daarop helder bij een minimum temperatuur van 4°C. Zondag wordmeesj762t de beste dag. Er is flink wat zon maar in de loop van de middag drijft er meer bewolking binnen. De matige wind draait naar zuidoost. De thermometer geeft 18°C aan.

Fot: Voorjaar

Nu op RPL: John Hiatt - Have A Little Faith In Me

Veel belangstelling om tuin watervriendelijk te maken

Logo Watervriendelijke tuin De informatiedag van de gemeente Woerden over het watervriendelijk maken van de tuin heeft veel belangstelling getrokken. In tuincentrum..

De Bosrand kregen bezoekers informatie over het nut van het verwijderen van bestrating en het terugplaatsen van planten. Doel is te voorkomen dat regenwater via het riool moet worden afgevoerd maar direct in de bodem kan zakken. De gemeente Woerden werkt voor de actie samen met 7 andere gemeentes, het waterschap Stichtse Rijnlanden en het tuincentrum. Niet alleen het vervangen van stenen door planten maar ook het neerzetten van groene erfafscheidingen en het opvangen van water in een regenton, draagt bij aan betere afvoer van regenwater.

Een bijkomend voordeel is volgens de samenwerkende organisatie dat planten het tijdens warme dagen in de tuin koeler houden en er komen meer vogels, vlinders en bijen op af. Aan de campagne is een fotowedstrijd verbonden. Wie de beste foto maakt van zijn watervriendelijke tuin komt in aanmerking voor een prijs. De winnaar wordt op 24 juni bekend gemaakt.

  • 20170408-AV-WATERVRIENDELIJKE_TUIN_1
  • 20170408-AV-WATERVRIENDELIJKE_TUIN_2
  • 20170408-AV-WATERVRIENDELIJKE_TUIN_3

Foto's: Anno Visser

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties