Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

 

Bewolking maar later veel zon

Vandaag zien we de zon maar door een zwak front trekt er ook bewolking over. Zo te overzien blijft het droog. In de loop van de middag en avond wordt het vrij zonnig. De zwakke tot soms matige wind komt uit het westen. Het kwik loopt op naar 18°C. In de nacht is het vrij helder. De temperatuurmees87 daalt naar 7°C. Zaterdag wordt een zonnige dag. In de ochtend kan er nog wat bewolking voor komen. De zwakke wind draait naar het oosten. Met 19°C is het zeer aangenaam.

Nu op RPL: Hall & Oates - I Can't Go For That (No Can Do)

Veel belangstelling om tuin watervriendelijk te maken

Logo Watervriendelijke tuin De informatiedag van de gemeente Woerden over het watervriendelijk maken van de tuin heeft veel belangstelling getrokken. In tuincentrum..

De Bosrand kregen bezoekers informatie over het nut van het verwijderen van bestrating en het terugplaatsen van planten. Doel is te voorkomen dat regenwater via het riool moet worden afgevoerd maar direct in de bodem kan zakken. De gemeente Woerden werkt voor de actie samen met 7 andere gemeentes, het waterschap Stichtse Rijnlanden en het tuincentrum. Niet alleen het vervangen van stenen door planten maar ook het neerzetten van groene erfafscheidingen en het opvangen van water in een regenton, draagt bij aan betere afvoer van regenwater.

Een bijkomend voordeel is volgens de samenwerkende organisatie dat planten het tijdens warme dagen in de tuin koeler houden en er komen meer vogels, vlinders en bijen op af. Aan de campagne is een fotowedstrijd verbonden. Wie de beste foto maakt van zijn watervriendelijke tuin komt in aanmerking voor een prijs. De winnaar wordt op 24 juni bekend gemaakt.

  • 20170408-AV-WATERVRIENDELIJKE_TUIN_1
  • 20170408-AV-WATERVRIENDELIJKE_TUIN_2
  • 20170408-AV-WATERVRIENDELIJKE_TUIN_3

Foto's: Anno Visser

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties