Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Eerst nog een bui, later meer zon

De dag begint wisselvallig. Het is bewolkt en midden in de ochtend valt er een bui. Vanmiddag wisselen wolken en brede opklaringen elkaar af maar is er nog steeds kans op een bui. De zwakke en later matige wind is zuidwest. Met 23°C is het een aangename temperatuur al voelt het door de vochtige lucht warmer aan. De nacht verloopt helder. De temperatuur zakt naar 12°C. Vrijdag ziet er zomers uit. Het is zonnigDSC 0016 en er kan wat sluierbewolking overtrekken. De zwakke wind draait naar het zuiden. Het kwik loopt op naar 24°C.

Foto: Het Groene Hart

Nu op RPL: Culture Club - Time (Clock Of The Heart)

Veel belangstelling om tuin watervriendelijk te maken

Logo Watervriendelijke tuin De informatiedag van de gemeente Woerden over het watervriendelijk maken van de tuin heeft veel belangstelling getrokken. In tuincentrum..

De Bosrand kregen bezoekers informatie over het nut van het verwijderen van bestrating en het terugplaatsen van planten. Doel is te voorkomen dat regenwater via het riool moet worden afgevoerd maar direct in de bodem kan zakken. De gemeente Woerden werkt voor de actie samen met 7 andere gemeentes, het waterschap Stichtse Rijnlanden en het tuincentrum. Niet alleen het vervangen van stenen door planten maar ook het neerzetten van groene erfafscheidingen en het opvangen van water in een regenton, draagt bij aan betere afvoer van regenwater.

Een bijkomend voordeel is volgens de samenwerkende organisatie dat planten het tijdens warme dagen in de tuin koeler houden en er komen meer vogels, vlinders en bijen op af. Aan de campagne is een fotowedstrijd verbonden. Wie de beste foto maakt van zijn watervriendelijke tuin komt in aanmerking voor een prijs. De winnaar wordt op 24 juni bekend gemaakt.

  • 20170408-AV-WATERVRIENDELIJKE_TUIN_1
  • 20170408-AV-WATERVRIENDELIJKE_TUIN_2
  • 20170408-AV-WATERVRIENDELIJKE_TUIN_3

Foto's: Anno Visser

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties