Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Eerst nog een bui, later meer zon

De dag begint wisselvallig. Het is bewolkt en midden in de ochtend valt er een bui. Vanmiddag wisselen wolken en brede opklaringen elkaar af maar is er nog steeds kans op een bui. De zwakke en later matige wind is zuidwest. Met 23°C is het een aangename temperatuur al voelt het door de vochtige lucht warmer aan. De nacht verloopt helder. De temperatuur zakt naar 12°C. Vrijdag ziet er zomers uit. Het is zonnigDSC 0016 en er kan wat sluierbewolking overtrekken. De zwakke wind draait naar het zuiden. Het kwik loopt op naar 24°C.

Foto: Het Groene Hart

Nu op RPL: Culture Club - Time (Clock Of The Heart)

Minder vervelen, meer bewegen op schoolplein

Logo Sportservice Midden NederlandDe basisscholen in Woerden en Sportservice Provincie Utrecht gaan samenwerken om kinderen op schoolpleinen meer te laten bewegen. Binnen het project Move Mates...

gaat sportservice kinderen uit groep 7 en 8 opleiden tot speelplein coaches. De oudere leerlingen krijgen op die manier meer verantwoordelijkheid en dragen bij aan een positieve sfeer op het schoolplein. Het doel is ook de kinderen meer in beweging te krijgen waardoor er minder verveling ontstaat en dus ook minder kans is om te pesten.

Kinderen uit de hogere groepen mogen zelf bepalen of ze speelplein coach willen worden. Aan de hand van speelpleinkaarten leren ze spelletjes en sportactiviteiten te geven aan jongere kinderen. FC Utrecht is supporter van Move Mates.

Foto: Sportservice Provincie Utrecht
Speelpleincoaches in acties tijdens de schoolpauze
15 speelplein

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties