Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Zachter

Het wordt de komende dagen zachter maar van optimaal warm lente weer is nog geen sprake. Vandaag is er een mix van wolken en opklaringen met in de ochtend nog kans op een bui. De matige wind is noordwest. Het kwik blijft steken bij 11°C. In de nacht zijn er brede opklaringen en daalt de temperatuur naar 2°C met vorst aan de grond. Zaterdag begint met zon maar even later krijgt de bewolking de overhand. Later in de middag breekt de zon er weer door. De zwakke wind draait naar het noordoosten. Met 13°C wordt het al iets zachter. De nacht daarop helder bij een minimum temperatuur van 4°C. Zondag wordmeesj762t de beste dag. Er is flink wat zon maar in de loop van de middag drijft er meer bewolking binnen. De matige wind draait naar zuidoost. De thermometer geeft 18°C aan.

Fot: Voorjaar

Nu op RPL: The Chainsmokers - Paris

Utrecht stimuleert tijdelijke 'leefstraten'

Logo Verboden voor autosDe gemeente Utrecht stimuleert bewoners om hun straat tijdelijk te veranderen in een zogenoemde 'leefstraat'. In een 'leefstraat' richten bewoners hun straat op een creatieve...

en leefbare manier in. Bijvoorbeeld door de straat autovrij te maken met meer groen en meer ruimte voor spelen en ontmoeten. Bewoners worden opgeroepen met elkaar in gesprek te gaan om samen te bedenken wat de beste inrichting voor hun straat is. Daarbij biedt de gemeente haar hulp aan door met de bewoners mee te denken.

Vorige zomer toverden bewoners van de Duifstraat en de Concordiastraat hun straat om tot 'leefstraat'. Dit werd positief ervaren. De straten werden deels auto- en parkeervrij gemaakt en opnieuw ingericht met zelfgebouwde zitjes en speeltoestellen. Ook werden er activiteiten georganiseerd zoals filmavonden en wijnproeverijen. Zelfs elkaars auto’s werden gedeeld.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties