Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Eerst nog een bui, later meer zon

De dag begint wisselvallig. Het is bewolkt en midden in de ochtend valt er een bui. Vanmiddag wisselen wolken en brede opklaringen elkaar af maar is er nog steeds kans op een bui. De zwakke en later matige wind is zuidwest. Met 23°C is het een aangename temperatuur al voelt het door de vochtige lucht warmer aan. De nacht verloopt helder. De temperatuur zakt naar 12°C. Vrijdag ziet er zomers uit. Het is zonnigDSC 0016 en er kan wat sluierbewolking overtrekken. De zwakke wind draait naar het zuiden. Het kwik loopt op naar 24°C.

Foto: Het Groene Hart

Nu op RPL: Culture Club - Time (Clock Of The Heart)

Utrecht stimuleert tijdelijke 'leefstraten'

Logo Verboden voor autosDe gemeente Utrecht stimuleert bewoners om hun straat tijdelijk te veranderen in een zogenoemde 'leefstraat'. In een 'leefstraat' richten bewoners hun straat op een creatieve...

en leefbare manier in. Bijvoorbeeld door de straat autovrij te maken met meer groen en meer ruimte voor spelen en ontmoeten. Bewoners worden opgeroepen met elkaar in gesprek te gaan om samen te bedenken wat de beste inrichting voor hun straat is. Daarbij biedt de gemeente haar hulp aan door met de bewoners mee te denken.

Vorige zomer toverden bewoners van de Duifstraat en de Concordiastraat hun straat om tot 'leefstraat'. Dit werd positief ervaren. De straten werden deels auto- en parkeervrij gemaakt en opnieuw ingericht met zelfgebouwde zitjes en speeltoestellen. Ook werden er activiteiten georganiseerd zoals filmavonden en wijnproeverijen. Zelfs elkaars auto’s werden gedeeld.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties