Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Nog een dag erg warm

Het wordt vandaag een zonnige en tropische dag. In de middag ontstaan er stapelwolken. De stapelwolken kunnen op het eind van de dag of begin van de avond groeien tot een regen- en onweersbui. De matige wind is zuidwest. Het kwik loopt op naar 30°C. In de avond is het nog lang warm. In de nacht wisselen wolken en brede opklaringen elkaar af. De temperatuur daalt naar 16°C. Vanaf vrijdag ander weer. Vrijdag is het wisselend bewolkt maar er zijn ook zonnige perioden. De matige wind is zuidwest. Met 23°C is het een stuk minder warm. De nacht daarop raakt het geheel bewolkt.

Foto: kans op een bui

 

 

 

772015335242

Nu op RPL: Neil Young - Heart Of Gold

Utrecht stimuleert tijdelijke 'leefstraten'

Logo Verboden voor autosDe gemeente Utrecht stimuleert bewoners om hun straat tijdelijk te veranderen in een zogenoemde 'leefstraat'. In een 'leefstraat' richten bewoners hun straat op een creatieve...

en leefbare manier in. Bijvoorbeeld door de straat autovrij te maken met meer groen en meer ruimte voor spelen en ontmoeten. Bewoners worden opgeroepen met elkaar in gesprek te gaan om samen te bedenken wat de beste inrichting voor hun straat is. Daarbij biedt de gemeente haar hulp aan door met de bewoners mee te denken.

Vorige zomer toverden bewoners van de Duifstraat en de Concordiastraat hun straat om tot 'leefstraat'. Dit werd positief ervaren. De straten werden deels auto- en parkeervrij gemaakt en opnieuw ingericht met zelfgebouwde zitjes en speeltoestellen. Ook werden er activiteiten georganiseerd zoals filmavonden en wijnproeverijen. Zelfs elkaars auto’s werden gedeeld.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties