Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

 

Bewolking maar later veel zon

Vandaag zien we de zon maar door een zwak front trekt er ook bewolking over. Zo te overzien blijft het droog. In de loop van de middag en avond wordt het vrij zonnig. De zwakke tot soms matige wind komt uit het westen. Het kwik loopt op naar 18°C. In de nacht is het vrij helder. De temperatuurmees87 daalt naar 7°C. Zaterdag wordt een zonnige dag. In de ochtend kan er nog wat bewolking voor komen. De zwakke wind draait naar het oosten. Met 19°C is het zeer aangenaam.

Nu op RPL: Hall & Oates - I Can't Go For That (No Can Do)

Utrecht stimuleert tijdelijke 'leefstraten'

Logo Verboden voor autosDe gemeente Utrecht stimuleert bewoners om hun straat tijdelijk te veranderen in een zogenoemde 'leefstraat'. In een 'leefstraat' richten bewoners hun straat op een creatieve...

en leefbare manier in. Bijvoorbeeld door de straat autovrij te maken met meer groen en meer ruimte voor spelen en ontmoeten. Bewoners worden opgeroepen met elkaar in gesprek te gaan om samen te bedenken wat de beste inrichting voor hun straat is. Daarbij biedt de gemeente haar hulp aan door met de bewoners mee te denken.

Vorige zomer toverden bewoners van de Duifstraat en de Concordiastraat hun straat om tot 'leefstraat'. Dit werd positief ervaren. De straten werden deels auto- en parkeervrij gemaakt en opnieuw ingericht met zelfgebouwde zitjes en speeltoestellen. Ook werden er activiteiten georganiseerd zoals filmavonden en wijnproeverijen. Zelfs elkaars auto’s werden gedeeld.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties