Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Zon en wolken

Het blijft de komende dagen licht wisselvallig. Vandaag is er een mix van wolken en opklaringen. Vanavond gaan er buien vallen. De matige wind is zuidwest. Warmer dan 20°C wordt het vandaag niet. In de nacht valt er soms een bui maar er zijn ook opklaringen. Mogelijk kunnen we dan meteoren zien vallen. (vallende sterren). De temperatuur daalt naar 14°C. Vrijdag begint nog met een enkele bui. Verder die dag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. In de avond gaat het regenen. De matige tot vrij krachtige wind is zuidwest. Het kwik loopt op naar 2111406266 415554861961275 8626742029821649713 o°C.

Foto: zon en wolken

Nu op RPL: Raadsvergadering

ArcheoHotspot naar Castellum Hoge Woerd

Logo ArcheoHotspotsDe ArcheoHotspot is van het Universiteitsmuseum in Utrecht verhuisd naar Castellum Hoge Woerd in Leidsche Rijn. Dit was nodig omdat het museum momenteel verbouwd wordt.

Sinds zaterdag 8 april kan men op de nieuwe locatie alles aan de weet komen over archeologie. Daarnaast kunnen vondsten worden aangemeld en is het mogelijk te helpen bij archeologisch onderzoek. De provincie Utrecht heeft samen met andere partners, zoals de gemeente Utrecht, de Utrechtse amateur archeologen en Landschap Erfgoed Utrecht, de ArcheoHotspot gebouwd.

Castellum Hoge Woerd wordt als een goede plek beschouwd voor de ArcheoHotspot, want het Romeinse fort maakt deel uit van de Limes, de Romeinse noordgrens.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties