Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Bewolking maar later veel zon

Vandaag zien we de zon maar door een zwak front trekt er ook bewolking over. Zo te overzien blijft het droog. In de loop van de middag en avond wordt het vrij zonnig. De zwakke tot soms matige wind komt uit het westen. Het kwik loopt op naar 18°C. In de nacht is het vrij helder. De temperatuurmees87 daalt naar 7°C. Zaterdag wordt een zonnige dag. In de ochtend kan er nog wat bewolking voor komen. De zwakke wind draait naar het oosten. Met 19°C is het zeer aangenaam.

Nu op RPL: Roxette - You Don't Understand Me

ArcheoHotspot naar Castellum Hoge Woerd

Logo ArcheoHotspotsDe ArcheoHotspot is van het Universiteitsmuseum in Utrecht verhuisd naar Castellum Hoge Woerd in Leidsche Rijn. Dit was nodig omdat het museum momenteel verbouwd wordt.

Sinds zaterdag 8 april kan men op de nieuwe locatie alles aan de weet komen over archeologie. Daarnaast kunnen vondsten worden aangemeld en is het mogelijk te helpen bij archeologisch onderzoek. De provincie Utrecht heeft samen met andere partners, zoals de gemeente Utrecht, de Utrechtse amateur archeologen en Landschap Erfgoed Utrecht, de ArcheoHotspot gebouwd.

Castellum Hoge Woerd wordt als een goede plek beschouwd voor de ArcheoHotspot, want het Romeinse fort maakt deel uit van de Limes, de Romeinse noordgrens.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties