Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Erg warm vandaag

Door een zuidelijke luchtstroming wordt het vandaag erg warm. De dag verloopt zonnig. Er staat een matige wind. Het kwik loopt maar liefst op naar 31°C. In de avond zien we nog lang de zon en blijft het warm. Pas tegen middernacht daalt de temperatuur onder de 20°C. In de nacht zijn er brede opklaringen maar de kans op een enkele regen- en onweersbui is duidelijk aanwezig. De temperatuur daalt naar 16°C. Zondag begint met wolken en zonnige perioden. Verderop1 hk juli 2 2 de dag neemt het aandeel zon toe. De zwakke tot soms matige wind draait naar het westen. De thermometer geeft deze dag 25°C. Maandag wordt waarschijnlijk de tropische waarde weer gerealiseerd.

Foto: tropisch

Nu op RPL: Who - Pinball Wizard

ArcheoHotspot naar Castellum Hoge Woerd

Logo ArcheoHotspotsDe ArcheoHotspot is van het Universiteitsmuseum in Utrecht verhuisd naar Castellum Hoge Woerd in Leidsche Rijn. Dit was nodig omdat het museum momenteel verbouwd wordt.

Sinds zaterdag 8 april kan men op de nieuwe locatie alles aan de weet komen over archeologie. Daarnaast kunnen vondsten worden aangemeld en is het mogelijk te helpen bij archeologisch onderzoek. De provincie Utrecht heeft samen met andere partners, zoals de gemeente Utrecht, de Utrechtse amateur archeologen en Landschap Erfgoed Utrecht, de ArcheoHotspot gebouwd.

Castellum Hoge Woerd wordt als een goede plek beschouwd voor de ArcheoHotspot, want het Romeinse fort maakt deel uit van de Limes, de Romeinse noordgrens.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties