Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Van alles wat.

Fronten trekken soms over onze regio en zorgen voor licht wisselvallig weer. Vanochtend is het wisselend bewolkt en valt er af en toe een buitje. Daarnaast zien we soms even10676170 819346394806444 3110044716967547308 n de zon. In de middag is het eerst bewolkt maar later n de middag klaart het steeds meer op. De matige wind is noordwest. Het kwik blijft steken bij 11°C. In de avond en nacht zijn er opklaringen bij een minimum temperatuur van 4°C. Maandag verloopt bewolkt en in de middag gaat het regenen. De matige wind draait naar het zuidwesten. Met 13°C wordt het iets zachter.

Foto: af en toe een buitje

Nu op RPL: Over het voetlicht met Martin Goebel

ArcheoHotspot naar Castellum Hoge Woerd

Logo ArcheoHotspotsDe ArcheoHotspot is van het Universiteitsmuseum in Utrecht verhuisd naar Castellum Hoge Woerd in Leidsche Rijn. Dit was nodig omdat het museum momenteel verbouwd wordt.

Sinds zaterdag 8 april kan men op de nieuwe locatie alles aan de weet komen over archeologie. Daarnaast kunnen vondsten worden aangemeld en is het mogelijk te helpen bij archeologisch onderzoek. De provincie Utrecht heeft samen met andere partners, zoals de gemeente Utrecht, de Utrechtse amateur archeologen en Landschap Erfgoed Utrecht, de ArcheoHotspot gebouwd.

Castellum Hoge Woerd wordt als een goede plek beschouwd voor de ArcheoHotspot, want het Romeinse fort maakt deel uit van de Limes, de Romeinse noordgrens.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties