Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Erg warm vandaag

Door een zuidelijke luchtstroming wordt het vandaag erg warm. De dag verloopt zonnig. Er staat een matige wind. Het kwik loopt maar liefst op naar 31°C. In de avond zien we nog lang de zon en blijft het warm. Pas tegen middernacht daalt de temperatuur onder de 20°C. In de nacht zijn er brede opklaringen maar de kans op een enkele regen- en onweersbui is duidelijk aanwezig. De temperatuur daalt naar 16°C. Zondag begint met wolken en zonnige perioden. Verderop1 hk juli 2 2 de dag neemt het aandeel zon toe. De zwakke tot soms matige wind draait naar het westen. De thermometer geeft deze dag 25°C. Maandag wordt waarschijnlijk de tropische waarde weer gerealiseerd.

Foto: tropisch

Nu op RPL: Who - Pinball Wizard

Groot gebrek aan bouwlocaties in regio Utrecht

Logo Regioplatform Woningcorporaties Utrecht RWUWoningbouwcorporaties in de regio Utrecht luiden de noodklok over het aantal bouwlocaties. Er is voldoende geld om te bouwen, maar de locaties blijven achter. Dat melden de 22 leden van...

het Regioplatform Woningcorporaties Utrecht (RWU). Als zij al hun plannen realiseren, bouwen de corporaties de komende vijf jaar ruim 7.600 sociale huurwoningen.

Circa 40 procent van de plannen, zo’n 3.100 woningen, blijken echter (boter)zacht omdat locaties om allerlei redenen onzeker zijn. Als die niet doorgaan komen er te weinig sociale huurwoningen bij, terwijl die wel hard nodig zijn.

Het RWU roept gemeenten op haast te maken met de ontwikkeling van binnenstedelijke locaties en het zoeken van nieuwe locaties. Als het echt niet anders kan moet de provincie dan maar ruimte gaan bieden buiten de rode contouren, vinden de woningbouwcorporaties.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties