Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Zon en wolken

Het blijft de komende dagen licht wisselvallig. Vandaag is er een mix van wolken en opklaringen. Vanavond gaan er buien vallen. De matige wind is zuidwest. Warmer dan 20°C wordt het vandaag niet. In de nacht valt er soms een bui maar er zijn ook opklaringen. Mogelijk kunnen we dan meteoren zien vallen. (vallende sterren). De temperatuur daalt naar 14°C. Vrijdag begint nog met een enkele bui. Verder die dag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. In de avond gaat het regenen. De matige tot vrij krachtige wind is zuidwest. Het kwik loopt op naar 2111406266 415554861961275 8626742029821649713 o°C.

Foto: zon en wolken

Nu op RPL: Raadsvergadering

Groot gebrek aan bouwlocaties in regio Utrecht

Logo Regioplatform Woningcorporaties Utrecht RWUWoningbouwcorporaties in de regio Utrecht luiden de noodklok over het aantal bouwlocaties. Er is voldoende geld om te bouwen, maar de locaties blijven achter. Dat melden de 22 leden van...

het Regioplatform Woningcorporaties Utrecht (RWU). Als zij al hun plannen realiseren, bouwen de corporaties de komende vijf jaar ruim 7.600 sociale huurwoningen.

Circa 40 procent van de plannen, zo’n 3.100 woningen, blijken echter (boter)zacht omdat locaties om allerlei redenen onzeker zijn. Als die niet doorgaan komen er te weinig sociale huurwoningen bij, terwijl die wel hard nodig zijn.

Het RWU roept gemeenten op haast te maken met de ontwikkeling van binnenstedelijke locaties en het zoeken van nieuwe locaties. Als het echt niet anders kan moet de provincie dan maar ruimte gaan bieden buiten de rode contouren, vinden de woningbouwcorporaties.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties