Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Van alles wat.

Fronten trekken soms over onze regio en zorgen voor licht wisselvallig weer. Vanochtend is het wisselend bewolkt en valt er af en toe een buitje. Daarnaast zien we soms even10676170 819346394806444 3110044716967547308 n de zon. In de middag is het eerst bewolkt maar later n de middag klaart het steeds meer op. De matige wind is noordwest. Het kwik blijft steken bij 11°C. In de avond en nacht zijn er opklaringen bij een minimum temperatuur van 4°C. Maandag verloopt bewolkt en in de middag gaat het regenen. De matige wind draait naar het zuidwesten. Met 13°C wordt het iets zachter.

Foto: af en toe een buitje

Nu op RPL: Over het voetlicht met Martin Goebel

Groot gebrek aan bouwlocaties in regio Utrecht

Logo Regioplatform Woningcorporaties Utrecht RWUWoningbouwcorporaties in de regio Utrecht luiden de noodklok over het aantal bouwlocaties. Er is voldoende geld om te bouwen, maar de locaties blijven achter. Dat melden de 22 leden van...

het Regioplatform Woningcorporaties Utrecht (RWU). Als zij al hun plannen realiseren, bouwen de corporaties de komende vijf jaar ruim 7.600 sociale huurwoningen.

Circa 40 procent van de plannen, zo’n 3.100 woningen, blijken echter (boter)zacht omdat locaties om allerlei redenen onzeker zijn. Als die niet doorgaan komen er te weinig sociale huurwoningen bij, terwijl die wel hard nodig zijn.

Het RWU roept gemeenten op haast te maken met de ontwikkeling van binnenstedelijke locaties en het zoeken van nieuwe locaties. Als het echt niet anders kan moet de provincie dan maar ruimte gaan bieden buiten de rode contouren, vinden de woningbouwcorporaties.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties