Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Eerst nog een bui, later meer zon

De dag begint wisselvallig. Het is bewolkt en midden in de ochtend valt er een bui. Vanmiddag wisselen wolken en brede opklaringen elkaar af maar is er nog steeds kans op een bui. De zwakke en later matige wind is zuidwest. Met 23°C is het een aangename temperatuur al voelt het door de vochtige lucht warmer aan. De nacht verloopt helder. De temperatuur zakt naar 12°C. Vrijdag ziet er zomers uit. Het is zonnigDSC 0016 en er kan wat sluierbewolking overtrekken. De zwakke wind draait naar het zuiden. Het kwik loopt op naar 24°C.

Foto: Het Groene Hart

Nu op RPL: Culture Club - Time (Clock Of The Heart)

Acties tegen olie- en gasboringen

Logo olie De politieke partijen in Woerden gaan een brief schrijven aan de kabinetsformateur in Den Haag. Daarin wordt duidelijk gemaakt dat Woerden de winning van olie en gas...

door Vermilion uit de bodem in en bij Woerden afwijst. Het winningsplan van het olie- en gasbedrijf wordt nog afgewacht voordat er actie wordt ondernomen om de inwoners te mobiliseren. Dat is afgesproken tijdens een bijeenkomst die is belegd door de SP. Die partij zit niet in de gemeenteraad maar vindt het onderwerp belangrijk genoeg om samen met andere politieke partijen actie te voeren.

SP afdelings-voorzitter Wilma de Mooij zegt in RPL Actueel dat als het er op aan komt en de zaak voor de rechter komt, Woerden een kans maakt te winnen. Naast een brief aan de formateur wordt ook contact met de het Staatstoezicht op de Mijnen opgenomen om te achterhalen welke procedure Vermilion moet doorlopen om daadwerkelijk met de winning van olie en gas te kunnen starten.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties