Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Zachter

Het wordt de komende dagen zachter maar van optimaal warm lente weer is nog geen sprake. Vandaag is er een mix van wolken en opklaringen met in de ochtend nog kans op een bui. De matige wind is noordwest. Het kwik blijft steken bij 11°C. In de nacht zijn er brede opklaringen en daalt de temperatuur naar 2°C met vorst aan de grond. Zaterdag begint met zon maar even later krijgt de bewolking de overhand. Later in de middag breekt de zon er weer door. De zwakke wind draait naar het noordoosten. Met 13°C wordt het al iets zachter. De nacht daarop helder bij een minimum temperatuur van 4°C. Zondag wordmeesj762t de beste dag. Er is flink wat zon maar in de loop van de middag drijft er meer bewolking binnen. De matige wind draait naar zuidoost. De thermometer geeft 18°C aan.

Fot: Voorjaar

Nu op RPL: John Hiatt - Have A Little Faith In Me

Acties tegen olie- en gasboringen

Logo olie De politieke partijen in Woerden gaan een brief schrijven aan de kabinetsformateur in Den Haag. Daarin wordt duidelijk gemaakt dat Woerden de winning van olie en gas...

door Vermillion uit de bodem in en bij Woerden afwijst. Het winningsplan van het olie- en gasbedrijf wordt nog afgewacht voordat er actie wordt ondernomen om de inwoners te mobiliseren. Dat is afgesproken tijdens een bijeenkomst die is belegd door de SP. Die partij zit niet in de gemeenteraad maar vindt het onderwerp belangrijk genoeg om samen met andere politieke partijen actie te voeren.

SP afdelings-voorzitter Wilma de Mooij zegt in RPL Actueel dat als het er op aan komt en de zaak voor de rechter komt, Woerden een kans maakt te winnen. Naast een brief aan de formateur wordt ook contact met de het Staatstoezicht op de Mijnen opgenomen om te achterhalen welke procedure Vermillion moet doorlopen om daadwerkelijk met de winning van olie en gas te kunnen starten.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties