Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Erg warm vandaag

Door een zuidelijke luchtstroming wordt het vandaag erg warm. De dag verloopt zonnig. Er staat een matige wind. Het kwik loopt maar liefst op naar 31°C. In de avond zien we nog lang de zon en blijft het warm. Pas tegen middernacht daalt de temperatuur onder de 20°C. In de nacht zijn er brede opklaringen maar de kans op een enkele regen- en onweersbui is duidelijk aanwezig. De temperatuur daalt naar 16°C. Zondag begint met wolken en zonnige perioden. Verderop1 hk juli 2 2 de dag neemt het aandeel zon toe. De zwakke tot soms matige wind draait naar het westen. De thermometer geeft deze dag 25°C. Maandag wordt waarschijnlijk de tropische waarde weer gerealiseerd.

Foto: tropisch

Nu op RPL: Who - Pinball Wizard

10.000 euro voor Giro 555

Logo Geld 4In zijn vergadering van 30 maart heeft de gemeenteraad van Oudewater besloten 10.000 euro uit te trekken voor het bestrijden van de hongersnood in Somalië, Zuid-Soedan, Jemen...

en Noordoost-Nigeria.

De motie werd ingediend door de fractie van De Onafhankelijken. Naast De Onafhankelijken gaven de fracties van CDA en CU-SGP gehoor. Zij hopen dat de inwoners dit voorbeeld volgen. Doneren kan nog steeds. De fracties van de VVD en D66 stemden tegen. Die zien het verstrekken van noodhulp niet als een gemeentelijke taak.

Bij uitzonderlijke rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555 om op die manier meer levens te redden.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties