Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Nog een dag erg warm

Het wordt vandaag een zonnige en tropische dag. In de middag ontstaan er stapelwolken. De stapelwolken kunnen op het eind van de dag of begin van de avond groeien tot een regen- en onweersbui. De matige wind is zuidwest. Het kwik loopt op naar 30°C. In de avond is het nog lang warm. In de nacht wisselen wolken en brede opklaringen elkaar af. De temperatuur daalt naar 16°C. Vanaf vrijdag ander weer. Vrijdag is het wisselend bewolkt maar er zijn ook zonnige perioden. De matige wind is zuidwest. Met 23°C is het een stuk minder warm. De nacht daarop raakt het geheel bewolkt.

Foto: kans op een bui

 

 

 

772015335242

Nu op RPL: Sharon Kips - Heartbreak Away

“Brieven uit de oorlog” in Snellerpoort

Logo SnellerpoortOp vrijdag 7 april zullen in totaal 1000 Woerdense leerlingen de voorstelling ‘Brieven uit de oorlog’ van theatergroep De Bakkerij bekijken in het tijdelijk theater...

Snellerpoort. De voorstelling is mogelijk gemaakt door het VSBfonds Woerden, Rabo Dichtbijfonds en het Loket Culturele Zaken.

In ‘brieven uit de oorlog’ maken de leerlingen kennis met bekende en minder bekende kinderen die zich staande hielden door te schrijven. Ze kennen elkaar niet, leven in andere tijden, op andere plekken. Eén ding hebben ze gemeen. Ze zitten in een oorlog. Ze schrijven elkaar brieven.

Naast leerlingen van alle groepen 7 en 8 van het basisonderwijs, zullen ook 2e jaars VMBO leerlingen van de Minkema Steinhagenseweg de voorstelling komen bekijken in het tijdelijke theater. Voorafgaand aan de voorstelling hebben de leerkrachten de leerlingen kunnen voorbereiden middels speciaal ontwikkeld lesmateriaal en nadien kunnen zij met verwerkingsopdrachten aan de slag.

Foto: KUVO
14 brieven

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties