Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Eerst nog een bui, later meer zon

De dag begint wisselvallig. Het is bewolkt en midden in de ochtend valt er een bui. Vanmiddag wisselen wolken en brede opklaringen elkaar af maar is er nog steeds kans op een bui. De zwakke en later matige wind is zuidwest. Met 23°C is het een aangename temperatuur al voelt het door de vochtige lucht warmer aan. De nacht verloopt helder. De temperatuur zakt naar 12°C. Vrijdag ziet er zomers uit. Het is zonnigDSC 0016 en er kan wat sluierbewolking overtrekken. De zwakke wind draait naar het zuiden. Het kwik loopt op naar 24°C.

Foto: Het Groene Hart

Nu op RPL: Culture Club - Time (Clock Of The Heart)

“Brieven uit de oorlog” in Snellerpoort

Logo SnellerpoortOp vrijdag 7 april zullen in totaal 1000 Woerdense leerlingen de voorstelling ‘Brieven uit de oorlog’ van theatergroep De Bakkerij bekijken in het tijdelijk theater...

Snellerpoort. De voorstelling is mogelijk gemaakt door het VSBfonds Woerden, Rabo Dichtbijfonds en het Loket Culturele Zaken.

In ‘brieven uit de oorlog’ maken de leerlingen kennis met bekende en minder bekende kinderen die zich staande hielden door te schrijven. Ze kennen elkaar niet, leven in andere tijden, op andere plekken. Eén ding hebben ze gemeen. Ze zitten in een oorlog. Ze schrijven elkaar brieven.

Naast leerlingen van alle groepen 7 en 8 van het basisonderwijs, zullen ook 2e jaars VMBO leerlingen van de Minkema Steinhagenseweg de voorstelling komen bekijken in het tijdelijke theater. Voorafgaand aan de voorstelling hebben de leerkrachten de leerlingen kunnen voorbereiden middels speciaal ontwikkeld lesmateriaal en nadien kunnen zij met verwerkingsopdrachten aan de slag.

Foto: KUVO
14 brieven

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties