Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Zachter

Het wordt de komende dagen zachter maar van optimaal warm lente weer is nog geen sprake. Vandaag is er een mix van wolken en opklaringen met in de ochtend nog kans op een bui. De matige wind is noordwest. Het kwik blijft steken bij 11°C. In de nacht zijn er brede opklaringen en daalt de temperatuur naar 2°C met vorst aan de grond. Zaterdag begint met zon maar even later krijgt de bewolking de overhand. Later in de middag breekt de zon er weer door. De zwakke wind draait naar het noordoosten. Met 13°C wordt het al iets zachter. De nacht daarop helder bij een minimum temperatuur van 4°C. Zondag wordmeesj762t de beste dag. Er is flink wat zon maar in de loop van de middag drijft er meer bewolking binnen. De matige wind draait naar zuidoost. De thermometer geeft 18°C aan.

Fot: Voorjaar

Nu op RPL: Chimes - I Still Haven't Found What I'm Looking For

“Brieven uit de oorlog” in Snellerpoort

Logo SnellerpoortOp vrijdag 7 april zullen in totaal 1000 Woerdense leerlingen de voorstelling ‘Brieven uit de oorlog’ van theatergroep De Bakkerij bekijken in het tijdelijk theater...

Snellerpoort. De voorstelling is mogelijk gemaakt door het VSBfonds Woerden, Rabo Dichtbijfonds en het Loket Culturele Zaken.

In ‘brieven uit de oorlog’ maken de leerlingen kennis met bekende en minder bekende kinderen die zich staande hielden door te schrijven. Ze kennen elkaar niet, leven in andere tijden, op andere plekken. Eén ding hebben ze gemeen. Ze zitten in een oorlog. Ze schrijven elkaar brieven.

Naast leerlingen van alle groepen 7 en 8 van het basisonderwijs, zullen ook 2e jaars VMBO leerlingen van de Minkema Steinhagenseweg de voorstelling komen bekijken in het tijdelijke theater. Voorafgaand aan de voorstelling hebben de leerkrachten de leerlingen kunnen voorbereiden middels speciaal ontwikkeld lesmateriaal en nadien kunnen zij met verwerkingsopdrachten aan de slag.

Foto: KUVO
14 brieven

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties