Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

 

Bewolking maar later veel zon

Vandaag zien we de zon maar door een zwak front trekt er ook bewolking over. Zo te overzien blijft het droog. In de loop van de middag en avond wordt het vrij zonnig. De zwakke tot soms matige wind komt uit het westen. Het kwik loopt op naar 18°C. In de nacht is het vrij helder. De temperatuurmees87 daalt naar 7°C. Zaterdag wordt een zonnige dag. In de ochtend kan er nog wat bewolking voor komen. De zwakke wind draait naar het oosten. Met 19°C is het zeer aangenaam.

Nu op RPL: Hall & Oates - I Can't Go For That (No Can Do)

“Brieven uit de oorlog” in Snellerpoort

Logo SnellerpoortOp vrijdag 7 april zullen in totaal 1000 Woerdense leerlingen de voorstelling ‘Brieven uit de oorlog’ van theatergroep De Bakkerij bekijken in het tijdelijk theater...

Snellerpoort. De voorstelling is mogelijk gemaakt door het VSBfonds Woerden, Rabo Dichtbijfonds en het Loket Culturele Zaken.

In ‘brieven uit de oorlog’ maken de leerlingen kennis met bekende en minder bekende kinderen die zich staande hielden door te schrijven. Ze kennen elkaar niet, leven in andere tijden, op andere plekken. Eén ding hebben ze gemeen. Ze zitten in een oorlog. Ze schrijven elkaar brieven.

Naast leerlingen van alle groepen 7 en 8 van het basisonderwijs, zullen ook 2e jaars VMBO leerlingen van de Minkema Steinhagenseweg de voorstelling komen bekijken in het tijdelijke theater. Voorafgaand aan de voorstelling hebben de leerkrachten de leerlingen kunnen voorbereiden middels speciaal ontwikkeld lesmateriaal en nadien kunnen zij met verwerkingsopdrachten aan de slag.

Foto: KUVO
14 brieven

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties