Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Eerst nog een bui, later meer zon

De dag begint wisselvallig. Het is bewolkt en midden in de ochtend valt er een bui. Vanmiddag wisselen wolken en brede opklaringen elkaar af maar is er nog steeds kans op een bui. De zwakke en later matige wind is zuidwest. Met 23°C is het een aangename temperatuur al voelt het door de vochtige lucht warmer aan. De nacht verloopt helder. De temperatuur zakt naar 12°C. Vrijdag ziet er zomers uit. Het is zonnigDSC 0016 en er kan wat sluierbewolking overtrekken. De zwakke wind draait naar het zuiden. Het kwik loopt op naar 24°C.

Foto: Het Groene Hart

Nu op RPL: Chef'Special - Try Again

Staat van Utrecht

Logo Staat van UtrechtStaat van Utrecht, de digitale, regionale kennisbron om maatschappelijke vraagstukken binnen de provincie te kunnen signaleren is gepresenteerd. Op het gebied van bevolking geeft...

de Staat aan dat de provincie zal blijven groeien en rekening moet houden met meer ouderen, een grotere etnische diversiteit en meer eenpersoonshuishouden.

De provincie is economisch sterk. De werkloosheid is relatief laag, de beroepsbevolking hoogopgeleid en er heerst een gunstig investeringsklimaat. De vestiging groei komt echter onder druk door verdringing op de arbeidsmarkt van laagopgeleiden door hoogopgeleiden en het blijkt dat arbeidsmarkt en beroepsopleidingen in de provincie niet voldoende op elkaar aansluiten.

Inwoners van de provincie voelen zich gemiddeld gezonder maar luchtverontreiniging, geluidsoverlast en klimaatverandering brengen gezondheidsrisico’s als kans op hittestress en wateroverlast mee. De provincie is de draaischijf voor het verkeer en vervoer in heel Nederland en een aantrekkelijke plek om te wonen, aldus de Staat.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties