Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Zachter

Het wordt de komende dagen zachter maar van optimaal warm lente weer is nog geen sprake. Vandaag is er een mix van wolken en opklaringen met in de ochtend nog kans op een bui. De matige wind is noordwest. Het kwik blijft steken bij 11°C. In de nacht zijn er brede opklaringen en daalt de temperatuur naar 2°C met vorst aan de grond. Zaterdag begint met zon maar even later krijgt de bewolking de overhand. Later in de middag breekt de zon er weer door. De zwakke wind draait naar het noordoosten. Met 13°C wordt het al iets zachter. De nacht daarop helder bij een minimum temperatuur van 4°C. Zondag wordmeesj762t de beste dag. Er is flink wat zon maar in de loop van de middag drijft er meer bewolking binnen. De matige wind draait naar zuidoost. De thermometer geeft 18°C aan.

Fot: Voorjaar

Nu op RPL: Alison Moyet - That Ole Devil Called Love

Staat van Utrecht

Logo Staat van UtrechtStaat van Utrecht, de digitale, regionale kennisbron om maatschappelijke vraagstukken binnen de provincie te kunnen signaleren is gepresenteerd. Op het gebied van bevolking geeft...

de Staat aan dat de provincie zal blijven groeien en rekening moet houden met meer ouderen, een grotere etnische diversiteit en meer eenpersoonshuishouden.

De provincie is economisch sterk. De werkloosheid is relatief laag, de beroepsbevolking hoogopgeleid en er heerst een gunstig investeringsklimaat. De vestiging groei komt echter onder druk door verdringing op de arbeidsmarkt van laagopgeleiden door hoogopgeleiden en het blijkt dat arbeidsmarkt en beroepsopleidingen in de provincie niet voldoende op elkaar aansluiten.

Inwoners van de provincie voelen zich gemiddeld gezonder maar luchtverontreiniging, geluidsoverlast en klimaatverandering brengen gezondheidsrisico’s als kans op hittestress en wateroverlast mee. De provincie is de draaischijf voor het verkeer en vervoer in heel Nederland en een aantrekkelijke plek om te wonen, aldus de Staat.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties