Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Regen en buien

Een omvangrijk regengebied trekt van west naar oost over ons land en doet ook onze omgeving aan. Het is vandaag bewolkt en er valt lichte regen. In de middag vallen er buien. Op het eind van de middag wordt het droog en even later en ook in de avond klaart het op. De matige en later vrij krachtige wind is zuidwest. Het kwik loopt op naar 21°C. Vannacht zijn er brede opklaringen en daalt de temperatuur naar 15°C. Vrijdag is het wisselend bewolkt en vallen er in de ochtend buien. Af en toe zien we de zon. In de middag is het droog en is er steeds meer ruimte voor de zon. De matige wind blijft zuidwest. Met 20°C is het relatief53760108816 fris.

Foto:nat weer

Nu op RPL: Raadsvergadering

UMC plaatst eerste biologische hartklep

Logo UMC 2Het UMC Utrecht heeft onlangs als eerste ziekenhuis in Nederland een biologische hartklep geplaatst bij de 27-jarige Kiki Bleeker. De operatie is uitgevoerd door hartchirurg Willem Suyker.

De eerste operatie heeft in mei dit jaar bij een 27-jarige vrouw in Londen plaatsgevonden. Daarna zijn er nog een aantal operaties uitgevoerd.

De speciale hartklep is gemaakt van weefsel van een rund en heeft een speciale coating die de hartklep kalkbestendig maakt. Daardoor zou het een leven lang mee kunnen gaan, zegt Suyker. De kans op vervolgoperaties is aanzienlijk minder en ook hoeft de patiënt geen bloedverdunners meer te slikken.

Volgens de hartchirurg is de biologische hartklep een doorbraak voor de chirurgische behandeling van hartklepafwijkingen, met name voor mensen met een actieve levensstijl.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties