Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Vandaag nog vrij zonnigmeesj1000 weer.

Vandaag kunnen we nog genieten van zonnig najaarsweer. In de ochtend lost de bewolking grotendeels op en is er ruimte voor de zon. Er staat een zwakke zuidoostenwind. Het kwik loopt op naar 21°C. In de nacht neemt de bewolking toe en later gaan er enkele buien vallen. De temperatuur daalt naar 13°C. Vrijdag slaat het weer om en zien we de andere kant van de herfst. In de ochtend zijn er nog opklaringen en valt er al een bui. In de middag is het bewolkt en valt er regen. De matige tot vrij krachtige wind draait naar het zuidwesten. Met 15°C is het een stuk frisser dan de afgelopen dagen.

Foto: herfst in het Brediusbos

Nu op RPL: Kelly Clarkson - My Life Would Suck Without You

UMC plaatst eerste biologische hartklep

Logo UMC 2Het UMC Utrecht heeft onlangs als eerste ziekenhuis in Nederland een biologische hartklep geplaatst bij de 27-jarige Kiki Bleeker. De operatie is uitgevoerd door hartchirurg Willem Suyker.

De eerste operatie heeft in mei dit jaar bij een 27-jarige vrouw in Londen plaatsgevonden. Daarna zijn er nog een aantal operaties uitgevoerd.

De speciale hartklep is gemaakt van weefsel van een rund en heeft een speciale coating die de hartklep kalkbestendig maakt. Daardoor zou het een leven lang mee kunnen gaan, zegt Suyker. De kans op vervolgoperaties is aanzienlijk minder en ook hoeft de patiënt geen bloedverdunners meer te slikken.

Volgens de hartchirurg is de biologische hartklep een doorbraak voor de chirurgische behandeling van hartklepafwijkingen, met name voor mensen met een actieve levensstijl.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties