Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Vandaag nog vrij zonnigmeesj1000 weer.

Vandaag kunnen we nog genieten van zonnig najaarsweer. In de ochtend lost de bewolking grotendeels op en is er ruimte voor de zon. Er staat een zwakke zuidoostenwind. Het kwik loopt op naar 21°C. In de nacht neemt de bewolking toe en later gaan er enkele buien vallen. De temperatuur daalt naar 13°C. Vrijdag slaat het weer om en zien we de andere kant van de herfst. In de ochtend zijn er nog opklaringen en valt er al een bui. In de middag is het bewolkt en valt er regen. De matige tot vrij krachtige wind draait naar het zuidwesten. Met 15°C is het een stuk frisser dan de afgelopen dagen.

Foto: herfst in het Brediusbos

Nu op RPL: Kelly Clarkson - My Life Would Suck Without You

Thuisgebruik medicijnen kan beter

Logo Mexicaanse Griep medicijnenHet thuisgebruik van medicijnen kan nog worden verbeterd, is de conclusie van de in Woerden gevestigde ouderenbond ANBO. De organisatie deed onderzoek onder ruim 7000 leden...

en niet-leden. Meer dan de helft van hen gebruikt twee tot vijf verschillende medicijnen en een kwart zelfs meer dan vijf. Zo’n 90 procent van de respondenten zegt de medicatie volgens voorschrift te gebruiken, maar ruim de helft zegt óók dat een periodieke beoordeling goed is om te controleren of er geen vervelende interacties en bijwerkingen zijn en of er nog een noodzaak tot gebruik is.

Uit een eerdere studie blijkt dat het aantal patiënten dat door verkeerd medicijngebruik in het ziekenhuis is opgenomen de afgelopen vijf jaar is toegenomen. De onderzoekers denken dat de vergrijzing de grootste oorzaak is van de stijging en dat bijna de helft de van opnamen van 65-plussers te voorkomen zijn.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties