Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Regen en buien

Een omvangrijk regengebied trekt van west naar oost over ons land en doet ook onze omgeving aan. Het is vandaag bewolkt en er valt lichte regen. In de middag vallen er buien. Op het eind van de middag wordt het droog en even later en ook in de avond klaart het op. De matige en later vrij krachtige wind is zuidwest. Het kwik loopt op naar 21°C. Vannacht zijn er brede opklaringen en daalt de temperatuur naar 15°C. Vrijdag is het wisselend bewolkt en vallen er in de ochtend buien. Af en toe zien we de zon. In de middag is het droog en is er steeds meer ruimte voor de zon. De matige wind blijft zuidwest. Met 20°C is het relatief53760108816 fris.

Foto:nat weer

Nu op RPL: Raadsvergadering

Thuisgebruik medicijnen kan beter

Logo Mexicaanse Griep medicijnenHet thuisgebruik van medicijnen kan nog worden verbeterd, is de conclusie van de in Woerden gevestigde ouderenbond ANBO. De organisatie deed onderzoek onder ruim 7000 leden...

en niet-leden. Meer dan de helft van hen gebruikt twee tot vijf verschillende medicijnen en een kwart zelfs meer dan vijf. Zo’n 90 procent van de respondenten zegt de medicatie volgens voorschrift te gebruiken, maar ruim de helft zegt óók dat een periodieke beoordeling goed is om te controleren of er geen vervelende interacties en bijwerkingen zijn en of er nog een noodzaak tot gebruik is.

Uit een eerdere studie blijkt dat het aantal patiënten dat door verkeerd medicijngebruik in het ziekenhuis is opgenomen de afgelopen vijf jaar is toegenomen. De onderzoekers denken dat de vergrijzing de grootste oorzaak is van de stijging en dat bijna de helft de van opnamen van 65-plussers te voorkomen zijn.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties