Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Regen en buien

Een omvangrijk regengebied trekt van west naar oost over ons land en doet ook onze omgeving aan. Het is vandaag bewolkt en er valt lichte regen. In de middag vallen er buien. Op het eind van de middag wordt het droog en even later en ook in de avond klaart het op. De matige en later vrij krachtige wind is zuidwest. Het kwik loopt op naar 21°C. Vannacht zijn er brede opklaringen en daalt de temperatuur naar 15°C. Vrijdag is het wisselend bewolkt en vallen er in de ochtend buien. Af en toe zien we de zon. In de middag is het droog en is er steeds meer ruimte voor de zon. De matige wind blijft zuidwest. Met 20°C is het relatief53760108816 fris.

Foto:nat weer

Nu op RPL: Raadsvergadering

Weinig ruimte voor fietsers en voetgangers

Logo Fiets Rood asfaltUit een onderzoek van Milieudefensie blijkt dat fietsers en voetgangers er slecht vanaf komen als het gaat om ruimte in de stad. Bij het onderzoek zijn de 20 grootste steden in kaart gebracht.

Daarop is te zien hoeveel ruimte op straat beschikbaar is voor verschillende verkeersdeelnemers.

Ook in Utrecht delven fietsers en voetgangers het onderspit als het gaat om ruimte in de stad. In Utrecht neemt de auto zo’n 54 procent van alle ruimte op straat in beslag. Ook voetgangers hebben maar beperkte ruimte. Zij krijgen in Utrecht 34 procent van de straat. Fietsers krijgen slechts 12 procent van de straat.

Vanaf vandaag kan men op de website van Milieudefensie zien hoe zijn of haar wijk scoort. Door het invoeren van een postcode wordt duidelijk hoe de ruimteverdeling in ieders wijk is.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties