Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Vandaag nog vrij zonnigmeesj1000 weer.

Vandaag kunnen we nog genieten van zonnig najaarsweer. In de ochtend lost de bewolking grotendeels op en is er ruimte voor de zon. Er staat een zwakke zuidoostenwind. Het kwik loopt op naar 21°C. In de nacht neemt de bewolking toe en later gaan er enkele buien vallen. De temperatuur daalt naar 13°C. Vrijdag slaat het weer om en zien we de andere kant van de herfst. In de ochtend zijn er nog opklaringen en valt er al een bui. In de middag is het bewolkt en valt er regen. De matige tot vrij krachtige wind draait naar het zuidwesten. Met 15°C is het een stuk frisser dan de afgelopen dagen.

Foto: herfst in het Brediusbos

Nu op RPL: Kelly Clarkson - My Life Would Suck Without You

Weinig ruimte voor fietsers en voetgangers

Logo Fiets Rood asfaltUit een onderzoek van Milieudefensie blijkt dat fietsers en voetgangers er slecht vanaf komen als het gaat om ruimte in de stad. Bij het onderzoek zijn de 20 grootste steden in kaart gebracht.

Daarop is te zien hoeveel ruimte op straat beschikbaar is voor verschillende verkeersdeelnemers.

Ook in Utrecht delven fietsers en voetgangers het onderspit als het gaat om ruimte in de stad. In Utrecht neemt de auto zo’n 54 procent van alle ruimte op straat in beslag. Ook voetgangers hebben maar beperkte ruimte. Zij krijgen in Utrecht 34 procent van de straat. Fietsers krijgen slechts 12 procent van de straat.

Vanaf vandaag kan men op de website van Milieudefensie zien hoe zijn of haar wijk scoort. Door het invoeren van een postcode wordt duidelijk hoe de ruimteverdeling in ieders wijk is.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties