Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Zon en bewolking

Het Sahara stof en de rook uit Portugal is intussen verdwenen. Vandaag is er aardig wat zon. De zwakke wind is 1 jw juni 2015 koeien 2zuid.

Het kwik loopt op naar 19*C. Vannacht wisselen wolken en opkaringen elkaar af De temperatuur daalt naar 10*C. Donderdag zijn er eveneens zonnige momenten. De zwakke wind is zuidoost. Met 20*C wordt het nog iets warmer.

Nu op RPL: Dua Lipa - New Rules

Halve eeuw draaiorgelmuziek

Logo draaiorgelDit jaar is er een halve eeuw draaiorgelmuziek in hartje Woerden. De 33-jarige Reijer Baas is een bekende in de binnenstad die vanaf zijn negende zijn orgel draait. Zolang ik het nog leuk...

vindt en het kan bekostigen blijft ik het doen zegt Reijer in de Woerdense Courant. Zijn opa begon in 1967 en dat waren de hoogtijdagen voor draaiorgels. Veel plaatsen waren al voorzien maar gelukkig kon hij in Woerden terecht. Zijn orgeltje heeft drie jaar bij hem op 1-hoog in huis gestaan, tot hij een plek in Woerden kreeg.

Hoewel de tijd verandert en mensen minder winkelen, merkt Baas wel dat zijn aanwezigheid gewaardeerd wordt. Hij probeert door te gaan maar maakt zich ook zorgen. Van de inkomsten kan hij maar om de paar maanden een nieuw boek laten maken. Zijn aanwezigheid is dan ook niet zo vanzelfsprekend. 

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties