Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Niet al te warm maar wel zon.

Het is vandaag een afwisseling van wolken14468242 1177864905603647 3884166926138594417 o en brede opklaringen. De zwakke wind komt uit het zuidwesten tot zuiden. Het kwik loopt op naar 22°C. In de nacht zijn er eveneens brede opklaringen. De temperatuur daalt naar 12°C. Dinsdag drijft er bewolking over met in de ochtend opklaringen. In de middag en avond zijn er zonnige perioden. De zwakke wind draait naar het zuidoosten. Met 24°C is het aangenaam warm.

Foto: zon en wolken

Nu op RPL: Randy Crawford - One Day I'll Fly Away

Halve eeuw draaiorgelmuziek

Logo draaiorgelDit jaar is er een halve eeuw draaiorgelmuziek in hartje Woerden. De 33-jarige Reijer Baas is een bekende in de binnenstad die vanaf zijn negende zijn orgel draait. Zolang ik het nog leuk...

vindt en het kan bekostigen blijft ik het doen zegt Reijer in de Woerdense Courant. Zijn opa begon in 1967 en dat waren de hoogtijdagen voor draaiorgels. Veel plaatsen waren al voorzien maar gelukkig kon hij in Woerden terecht. Zijn orgeltje heeft drie jaar bij hem op 1-hoog in huis gestaan, tot hij een plek in Woerden kreeg.

Hoewel de tijd verandert en mensen minder winkelen, merkt Baas wel dat zijn aanwezigheid gewaardeerd wordt. Hij probeert door te gaan maar maakt zich ook zorgen. Van de inkomsten kan hij maar om de paar maanden een nieuw boek laten maken. Zijn aanwezigheid is dan ook niet zo vanzelfsprekend. 

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties