Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Zon en bewolking

Het Sahara stof en de rook uit Portugal is intussen verdwenen. Vandaag is er aardig wat zon. De zwakke wind is 1 jw juni 2015 koeien 2zuid.

Het kwik loopt op naar 19*C. Vannacht wisselen wolken en opkaringen elkaar af De temperatuur daalt naar 10*C. Donderdag zijn er eveneens zonnige momenten. De zwakke wind is zuidoost. Met 20*C wordt het nog iets warmer.

Nu op RPL: Robert Miles - Children

Mede-gegijzelde Sjaak Rijke nu ook vrij

Logo AK47Stephen McGowan, de Zuid-Afrikaan die samen met Woerdenaar Sjaak Rijke jarenlang is gegijzeld in Mali, is nu ook vrijgelaten. Dat meldt de Zuid-Afrikaanse minister van Buitenlandse Zaken.

Rijke en McGowan werden in 2011 samen met de Zweed Johan Gustafsson door jihadisten ontvoerd vanuit een restaurant in Timboektoe. Bij de overval werd een Duitse toerist die zich verzette, doodgeschoten. De echtgenote van Sjaak Rijke wist te ontkomen. De drie gijzelaars zijn jarenlang gevangen gehouden.

In 2015 werd treinmachinist Rijke bij toeval gevonden en bevrijd tijdens een aanvalsactie van Franse militairen op terroristen. Gustafsson werd in juni dit jaar vrijgelaten. Volgens de Zuid-Afrikaanse regering is voor McGowan geen losgeld betaald. 

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties