Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Zon en bewolking

Het Sahara stof en de rook uit Portugal is intussen verdwenen. Vandaag is er aardig wat zon. De zwakke wind is 1 jw juni 2015 koeien 2zuid.

Het kwik loopt op naar 19*C. Vannacht wisselen wolken en opkaringen elkaar af De temperatuur daalt naar 10*C. Donderdag zijn er eveneens zonnige momenten. De zwakke wind is zuidoost. Met 20*C wordt het nog iets warmer.

Nu op RPL: Robert Miles - Children

GenX in Bodegraafs drinkwater ongevaarlijk

Logo WaterDe concentratie GenX in het drinkwater van Bodegraven is niet gevaarlijk. Dat blijkt uit een risicoschatting van het Rijks Instituut voor Volksgezondheid en Milieu op basis van berekeningen...

van drinkwaterbedrijf Oasen. Er zit tussen de 0 en 3 nanogram GenX in het Bodegraafs drinkwater en dat is volgens het RIVM niet schadelijk voor de volksgezondheid. De norm zou op 150 nanogram liggen. Wat GenX nou echt in het lichaam doet is niet bekend, maar Oasen zegt het kraanwater gewoon te kunnen drinken.

Maandelijks test het waterbedrijf het water in Bodegraven. Inmiddels is zij een rechtszaak gestart tegen de bedrijven die GenX lozen. Een woordvoerder van Oasen zegt dat dit dubbel voelt en is bang dat mensen door deze situatie stoppen met het drinken van kraanwater drinken. 

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties