Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Niet al te warm maar wel zon.

Het is vandaag een afwisseling van wolken14468242 1177864905603647 3884166926138594417 o en brede opklaringen. De zwakke wind komt uit het zuidwesten tot zuiden. Het kwik loopt op naar 22°C. In de nacht zijn er eveneens brede opklaringen. De temperatuur daalt naar 12°C. Dinsdag drijft er bewolking over met in de ochtend opklaringen. In de middag en avond zijn er zonnige perioden. De zwakke wind draait naar het zuidoosten. Met 24°C is het aangenaam warm.

Foto: zon en wolken

Nu op RPL: Mariah Carey - Dreamlover

GenX in Bodegraafs drinkwater ongevaarlijk

Logo WaterDe concentratie GenX in het drinkwater van Bodegraven is niet gevaarlijk. Dat blijkt uit een risicoschatting van het Rijks Instituut voor Volksgezondheid en Milieu op basis van berekeningen...

van drinkwaterbedrijf Oasen. Er zit tussen de 0 en 3 nanogram GenX in het Bodegraafs drinkwater en dat is volgens het RIVM niet schadelijk voor de volksgezondheid. De norm zou op 150 nanogram liggen. Wat GenX nou echt in het lichaam doet is niet bekend, maar Oasen zegt het kraanwater gewoon te kunnen drinken.

Maandelijks test het waterbedrijf het water in Bodegraven. Inmiddels is zij een rechtszaak gestart tegen de bedrijven die GenX lozen. Een woordvoerder van Oasen zegt dat dit dubbel voelt en is bang dat mensen door deze situatie stoppen met het drinken van kraanwater drinken. 

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties