Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Zon en bewolking

Het Sahara stof en de rook uit Portugal is intussen verdwenen. Vandaag is er aardig wat zon. De zwakke wind is 1 jw juni 2015 koeien 2zuid.

Het kwik loopt op naar 19*C. Vannacht wisselen wolken en opkaringen elkaar af De temperatuur daalt naar 10*C. Donderdag zijn er eveneens zonnige momenten. De zwakke wind is zuidoost. Met 20*C wordt het nog iets warmer.

Nu op RPL: Robert Miles - Children

CU/SGP bezorgd over veiligheid zwembaden

Logo ZwembadDe ChristenUnie/SGP-fractie is bezorgd over de veiligheid van de overdekte zwembaden in de gemeente Woerden. De partij wil weten of er gevaarlijk staal aanwezig is. Als dat inderdaad...

zo is, is de vraag wanneer de zwembaden voldoen aan de wettelijke eisen en of het gevaarlijke staal te vervangen is. Aanleiding voor hun bezorgdheid is een dodelijk ongeluk dat een aantal jaren geleden in Tilburg plaatsvond, toen een geluidsbox die met roestvrijstaal bevestigd was naar beneden viel.

Uit onderzoek bleek dat roestvrijstaal door chloor en chloordampen wordt aangetast en daardoor kan breken. Besloten is toen om roestvrijstaal in overdekte zwembaden te verbieden. Omdat 80 procent van de overdekte zwembaden mogelijk nog niet voldoet aan het bouwbesluit wil minister Plasterk voor 15 oktober 2017 van de gemeenten weten wat de controles hebben opgeleverd.

De fractie van de ChristenUnie/SGP-fractie wil Tilburgse toestanden voorkomen en heeft aan het college gevraagd naar de Woerdense situatie.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties