Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Niet al te warm maar wel zon.

Het is vandaag een afwisseling van wolken14468242 1177864905603647 3884166926138594417 o en brede opklaringen. De zwakke wind komt uit het zuidwesten tot zuiden. Het kwik loopt op naar 22°C. In de nacht zijn er eveneens brede opklaringen. De temperatuur daalt naar 12°C. Dinsdag drijft er bewolking over met in de ochtend opklaringen. In de middag en avond zijn er zonnige perioden. De zwakke wind draait naar het zuidoosten. Met 24°C is het aangenaam warm.

Foto: zon en wolken

Nu op RPL: Randy Crawford - One Day I'll Fly Away

IB: duurzaamheid moet anders aangepakt

Logo Groene Energie MilieuInwonersbelangen wil dat duurzaamheid in Woerden anders wordt aangepakt. De partij vindt het niet kunnen dat het percentage duurzame stroom in Woerden slechts 2 procent bedraagt...

terwijl dit landelijk 13 procent is. De partij wil dat initiatieven van inwoners en ondernemers ondersteund worden door de gemeente. Op dit moment zijn al veel duurzame oplossingen zoals zonnepanelen, warmtepompen of elektrisch rijden, betaalbaar.

Consumenten en bedrijven kiezen vaker voor duurzame oplossingen omdat die het goedkoopst blijken te zijn, zegt Inwonersbelangen. De gemeente kan daarbij helpen met de benodigde vergunningen of bij het garant staan indien dat voor de bank noodzakelijk is.

Verder moet onderzocht worden waar het verbruik van energie zit en of er eigen energiebronnen zijn in Woerden. De partij noemt onder meer het planten van veel bomen, de Rijn als een mogelijke ideale warmte- en koeltebron en boeren die hun wei willen vullen met zonnepanelen. Een aanpak met de handen uit de mouwen, aldus Inwonersbelangen.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties