Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Zon en bewolking

Het Sahara stof en de rook uit Portugal is intussen verdwenen. Vandaag is er aardig wat zon. De zwakke wind is 1 jw juni 2015 koeien 2zuid.

Het kwik loopt op naar 19*C. Vannacht wisselen wolken en opkaringen elkaar af De temperatuur daalt naar 10*C. Donderdag zijn er eveneens zonnige momenten. De zwakke wind is zuidoost. Met 20*C wordt het nog iets warmer.

Nu op RPL: Real Thing - Cant Get By Without You

IB: duurzaamheid moet anders aangepakt

Logo Groene Energie MilieuInwonersbelangen wil dat duurzaamheid in Woerden anders wordt aangepakt. De partij vindt het niet kunnen dat het percentage duurzame stroom in Woerden slechts 2 procent bedraagt...

terwijl dit landelijk 13 procent is. De partij wil dat initiatieven van inwoners en ondernemers ondersteund worden door de gemeente. Op dit moment zijn al veel duurzame oplossingen zoals zonnepanelen, warmtepompen of elektrisch rijden, betaalbaar.

Consumenten en bedrijven kiezen vaker voor duurzame oplossingen omdat die het goedkoopst blijken te zijn, zegt Inwonersbelangen. De gemeente kan daarbij helpen met de benodigde vergunningen of bij het garant staan indien dat voor de bank noodzakelijk is.

Verder moet onderzocht worden waar het verbruik van energie zit en of er eigen energiebronnen zijn in Woerden. De partij noemt onder meer het planten van veel bomen, de Rijn als een mogelijke ideale warmte- en koeltebron en boeren die hun wei willen vullen met zonnepanelen. Een aanpak met de handen uit de mouwen, aldus Inwonersbelangen.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties