Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Regen en buien

Een omvangrijk regengebied trekt van west naar oost over ons land en doet ook onze omgeving aan. Het is vandaag bewolkt en er valt lichte regen. In de middag vallen er buien. Op het eind van de middag wordt het droog en even later en ook in de avond klaart het op. De matige en later vrij krachtige wind is zuidwest. Het kwik loopt op naar 21°C. Vannacht zijn er brede opklaringen en daalt de temperatuur naar 15°C. Vrijdag is het wisselend bewolkt en vallen er in de ochtend buien. Af en toe zien we de zon. In de middag is het droog en is er steeds meer ruimte voor de zon. De matige wind blijft zuidwest. Met 20°C is het relatief53760108816 fris.

Foto:nat weer

Nu op RPL: Raadsvergadering

Woerden zonder starterslening

Logo Geld 10Woerden is een van de weinige gemeentes in de regio die geen regeling heeft voor startersleningen. Dat blijkt uit cijfers van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting. De lening is bedoeld...

voor mensen die voor het eerst een huis kopen, vooral om jonge mensen naar de gemeente te trekken. Het maximaal te lenen bedrag varieert meestal tussen de 20.000 en 50.000 euro. Op dit moment bieden 222 van de 388 gemeenten de starterslening aan. Woerden zit daar dus niet bij.

In de regio valt op dat in de gemeenten Oudewater, Lopik en IJsselstein het maximaal te lenen bedrag op 30.000 euro ligt. Nieuwegein biedt financiële hulp aan voor maximaal 25.000 euro. In Bodegraven-Reeuwijk worden starters voor maximaal 20.000 euro ondersteund en in Nieuwkoop is dat 17.500 euro.

De gemeente Utrecht biedt - net als Woerden - geen starterslening aan en dat geldt ook voor Montfoort, Stichtse Vecht en De Ronde Venen.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties