Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Vandaag nog vrij zonnigmeesj1000 weer.

Vandaag kunnen we nog genieten van zonnig najaarsweer. In de ochtend lost de bewolking grotendeels op en is er ruimte voor de zon. Er staat een zwakke zuidoostenwind. Het kwik loopt op naar 21°C. In de nacht neemt de bewolking toe en later gaan er enkele buien vallen. De temperatuur daalt naar 13°C. Vrijdag slaat het weer om en zien we de andere kant van de herfst. In de ochtend zijn er nog opklaringen en valt er al een bui. In de middag is het bewolkt en valt er regen. De matige tot vrij krachtige wind draait naar het zuidwesten. Met 15°C is het een stuk frisser dan de afgelopen dagen.

Foto: herfst in het Brediusbos

Nu op RPL: Kelly Clarkson - My Life Would Suck Without You

Zwaan overleden aan botulisme type C

Logo ZwaanUit onderzoek is gebleken dat bij één van de twee zwanen uit de Nieuwegeinse wijk Batau botulisme type C is aangetoond. Botulisme type C is niet schadelijk voor mensen, honden en...

katten. De onderzochte zwanen hadden geen vogelgriep.

De sterfte van eenden en zwanen vorige week in Batau heeft veel emoties losgemaakt bij omwonenden. Ook hebben zij veel vragen over de taken van waterschap, gemeente, vogelopvang en Dierenambulance, over het watersysteem en over de mogelijkheden om grootschalige vogelsterfte in de toekomst te voorkomen.

De gemeente Nieuwegein en het waterschap organiseren na de zomervakantie een bijeenkomst om over deze onderwerpen van gedachten te wisselen. Omwonenden worden hierover via een gezamenlijk wijkbericht van gemeente en waterschap geïnformeerd.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties