Het weer in Woerden

Mees Weststrate
Door:
Mees
Weststrate

Regen en buien

Een omvangrijk regengebied trekt van west naar oost over ons land en doet ook onze omgeving aan. Het is vandaag bewolkt en er valt lichte regen. In de middag vallen er buien. Op het eind van de middag wordt het droog en even later en ook in de avond klaart het op. De matige en later vrij krachtige wind is zuidwest. Het kwik loopt op naar 21°C. Vannacht zijn er brede opklaringen en daalt de temperatuur naar 15°C. Vrijdag is het wisselend bewolkt en vallen er in de ochtend buien. Af en toe zien we de zon. In de middag is het droog en is er steeds meer ruimte voor de zon. De matige wind blijft zuidwest. Met 20°C is het relatief53760108816 fris.

Foto:nat weer

Nu op RPL: Raadsvergadering

Zwaan overleden aan botulisme type C

Logo ZwaanUit onderzoek is gebleken dat bij één van de twee zwanen uit de Nieuwegeinse wijk Batau botulisme type C is aangetoond. Botulisme type C is niet schadelijk voor mensen, honden en...

katten. De onderzochte zwanen hadden geen vogelgriep.

De sterfte van eenden en zwanen vorige week in Batau heeft veel emoties losgemaakt bij omwonenden. Ook hebben zij veel vragen over de taken van waterschap, gemeente, vogelopvang en Dierenambulance, over het watersysteem en over de mogelijkheden om grootschalige vogelsterfte in de toekomst te voorkomen.

De gemeente Nieuwegein en het waterschap organiseren na de zomervakantie een bijeenkomst om over deze onderwerpen van gedachten te wisselen. Omwonenden worden hierover via een gezamenlijk wijkbericht van gemeente en waterschap geïnformeerd.

Zoeken

Nieuwsbrief

Advertenties